Кримінальний «дует» промишляв у трьох областях України

Правоохоронці затримали двох чоловіків, які за останні півроку «обчистили» щонайменше 9 квартир мешканців Чернівців. Також на їхньому рахунку вторгнення до помешкань жителів Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Обоє мають кримінальне минуле, та й познайомилися вони у місцях позбавлення волі, де відбували попереднє покарання. Після звільнення чоловіки вирішили разом продовжити злочинну діяльність. Оперативники затримали зловмисників «на гарячому» – в той момент, коли вони здійснювали «візит» до чергової квартири.

За словами заступника начальника Управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області Руслана Яковенка, один із зловмисників був затриманий прямо на місці. Його «колега» намагався втекти на автомобілі, однак в ході переслідування вулицями міста у час-пік, працівники міліції його все ж таки затримали.

Оперативники карного розшуку встановили, що квартири для крадіжок злодії обирали за тим принципом, наскільки складно зламати замки їхніх дверей.

– Вибирали двері такі, які вони самі могли б відкрити, – продовжує Руслан Яковенко. – Тобто, не вибирали ті квартири, де дорогі двері чи пластикові вікна, а ті, де вони могли б відкрити замок.

Траплялося й так, що крадії не знаходили бажаної здобичі в одній квартирі, тоді одразу ж бралися за наступну – в тому ж під`їзді і в той же день. Викрадали гроші, золоті прикраси, іноді – техніку, фотоапарати, ноутбуки, але в основному – гроші і золото.

Правоохоронці звертаються до громадян із проханням не бути байдужими, повідомляти до міліції про злочини або пригоди, свідками чи учасниками яких вони стали. Також необхідно бути уважними та пильними, аби не стати жертвами зловмисників.

Коментарі вимкнені.