Під час свята останнього дзвоника випускникам дадуть «Профорієнтаційний щоденник школяра»

Нині спеціалісти обласної служби зайнятості проводять для школярів, їх батьків та педагогів презентації інформаційного проекту «Профорієнтаційний щоденник школяра». Його розробниками є фахівці Державного центру зайнятості та Міністерства освіти і науки України.

Такі щоденники служба зайнятості вже протягом трьох років роздає школярам безкоштовно. Зокрема, торік вони розповсюджувалися серед вихованців сільських шкіл. Цьогоріч під час свята останнього дзвоника нову версію щоденника отримають учні 7-10 класів усіх шкіл Тернопілля.

Чим цікаве дане видання? Тим, що у ньому діти можуть не лише записувати розклади занять та домашніх завдань, а й використовувати його як профорієнтаційний міні-посібник, порадник та навіть збірник психологічних тестів. Щоденник сприяє вихованню в учнів відповідальності та старанності, допомагає спланувати свій час та правильно обрати майбутній фах. До речі, тут можна почерпнути інформацію і про правила дорожнього руху, про надання першої медичної допомоги, і про широкий спектр послуг служби зайнятості.

Запровадження даного інформаційного проекту є корисним й для педагогічних працівників щодо організації профорієнтаційної роботи зі школярами, а також для батьків учнів, які за допомогою щоденника можуть підказати своїй дитині, на якому професійному напрямку їй насамперед потрібно зосередити увагу.

 

Коментарі вимкнені.