Тернопільщина розвиватиме патронажну службу

Проект програми розвитку патронажної служби в області на 2012-2016 роки схвалив своїм розпорядженням голова ОДА Валентин Хоптян.

Метою програми є  забезпечення розвитку потенціалу місцевих організацій  Товариства Червоного Хреста України з питань надання повномасштабної першої допомоги потерпілим при виникненні надзвичайних ситуацій і подальша інтеграція можливостей організації у підготовці та формуванні недоторканих запасів складів  для використання під час  надзвичайних ситуацій.

Йдеться аткож про теоретичну та практичноу підготовку добровільних рятувальних формувань для проведення роботи при виникненні надзвичайних ситуацій,  – розширення мережі надання медико-соціальних послуг шляхом відкриття та покращення медикаментозного забезпечення палат Червоного Хреста, кімнат медико-соціальної допомоги, громадських пунктів з надання першої медичної допомоги, досягнення високої ефективності допомоги, спрямованої на полегшення страждання людей, надання кваліфікованої медико-соцiальної допомоги та проведення медико-соціальної реабiлiтацiї найбільш соціально вразливих верств населення в м. Тернопіль, районних центрах i населених пунктах області.

На думку розробників документу, для вирішення цих завдань необхідно: удосконалювати діяльність обласної, міської i районних органiзацiй Товариства Червоного Хреста шляхом організаційного розвитку та зміцнення їх потенціалу, розвивати волонтерські ланки з питань надання соціальної допомоги найбільш уразливим категоріям населення, удосконалювати систему надання адресної допомоги найбільш уразливим верствам населення.

Для виконання заходів  програми буде залучено 102 патронажних медичних та молодших  сестер,  поновлено у необхідному асортименті медикаменти з метою своєчасного надання  першої допомоги 5800 особам, які знаходяться на обслуговуванні в Товаристві,  окрім цього, буде проведено навчання інструкторів з надання першої допомоги.

Для забезпечення виконання даних завдань періодично буде закуплятися  за рахунок коштів обласного бюджету необхідна кількість медикаментів для осіб, які  пербувають у край важких умовах. Крім цього буде забезпечено належну роботу центру та кабінетів з надання першої допомоги, підтримку у технічно справному стані закріпленого автотранспорту, обладнання медико-соціальних центрів і кімнат необхідною методичною літературою

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього становить 900 тис. гривень. В тому числі: коштів обласного бюджету – 400 тис. гривень, кошти інших джерел (благодійні внески) – 500 тис. гривень.

Головному управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації доручено подати проект Програми на розгляд чергової сесії обласної ради відповідно.

 

Коментарі вимкнені.