У Тернополі завершився “час читати”

У Тернополі завершився літературний марафон “Час читати!”, ініційований громадською організацією “Форум видавців”. Марафон  проводиться з 2008 року. За цей час учасниками заходу стало понад 12000 школярів м. Львова, які зустрілись з 103 письмениками зі Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Ужгорода, Києва. Партнери літературного марафону у Львові – Видавництво Старого Лева та Літературна агенція «Піраміда», у Тернополі – видавництво «Крок» і Тернопільський осередок НСПУ, в Івано-Франківську – видавництво «Лілея-НВ» та Благодійна громадська фундація імені Короля Юрія. Координаторами марафону у Тернополі стали Юрій Матевощук та Юрій Завадський. Акція проводилася під безпосереднім патронатом голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди.

Марафон у Тернополі проходив з 4 до 15 квітня 2011 року. Відбулося п’ятнадцять зустрічей письменників зі школярами міста. У марафоні взяли участь Класична гімназія, Українська гімназія імені Івана Франка, загальноосвітні школи №4, 3, 15, 18, 6, 17, 13, 11, 16, 9, 10, 24. На зустрічах були присутні здебільшого учні старших класів, а деякі зустрічі проводилися з молодшими школярами. Центральна ідея марафону — зацікавити учнів у книзі, читанні, літературній творчості — в різний спосіб знаходила своє втілення в часі виступів літераторів: безпосередня розмова учнів і вчителів з письменником, знайомство з цого книгами, декламація творів, запитання та відповіді, настанови та побажання.

Участь у марафоні взяли старші й молодші письменники Тернопільщини. Серед них Володимир Погорецький з Чорткова, Мар’яна Максим’як з Бучача, Наталя Пасічник з Теребовлі, тернополяни Євген Безкоровайний, Олександр Вільчинський, Петро Сорока, Ганна Осадко, Володимир Дячун, Ірина Дем’янова, а також молодіжні літературні спільноти: літературні студії “Дзеркало” та “87” з Тернополя і “Арт-андеґраунд” з Чорткова. У школах літератори залишили свої книги, цікаві ідеї та частинку свого натхнення, яке неодмінно повинне розбудити творчі нахили школярів.

 

Коментарі вимкнені.