У вас – відпустка, у злодіїв – жнива

Тернопільські податкові міліціонери з початку року виявили 14 економічних злочинівЗасобів захисту майна є багато, проте, як правильно ними скористатися, залежить тільки від вас. І наскільки розумно, виважено та відповідально ви підійдете до цієї справи, настільки безпечно почуватиметеся не тільки під час відпочинку, а й в майбутньому.

«Правильні» двері – це вже успіх

У справі захисту майна дріб’язків немає. І найголовніша мета господаря – зробити шлях злодія до заповітних «скарбів» складним і тернистим. Для цього з самого входу у квартиру зловмисник повинен витратити якнайбільше часу. Тоді є шанс, що сусіди викличуть міліцію, побачивши незнайому людину, що вовтузиться біля ваших дверей.
Зараз усі кинулися міняти вхідні двері на так званий бюджетний варіант – китайські. Можна сказати – на радість злодіям. Такі двері розрізують консервним ножем, а замок за декілька хвилин відмикають звичайною викруткою. Дешево і абсолютно не надійно. Добротні двері – металеві. Коштують дорого, проте ні вибити, ні розрізати їх неможливо. Важливо, щоб відчинялися назовні.
Вибір дверей – справа, безумовно, важлива. Але ще ретельніше потрібно поставитися до вибору замка. Обов’язково придбайте врізний, адже накладний легко можна зламати, знявши панель і видаливши серцевину. Чим більше обертів ключа передбачено, тим надійніше. В ідеалі повинно бути 3-4. Дуже важливу роль відіграють ригелі замка. Це такі «пальчики», які висуваються при повороті ключа. Їх повинно бути не менше двох. Чим більше, тем краще.

Захист вікон теж важливий

Захист від злодіїв повинен бути максимально комплексним. Тому встановленням дверей і замка не обійтися. Сучасні злодії часто проникають у житло не через двері, а через вікна. Більше того, вони уже навчені відчиняти пластикові вікна.
Зараз є така послуга як бронювання шиб. Зсередини квартири на скло наклеюється спеціальна плівка, яка через декілька днів стає єдиним цілим з шибою. Таке вікно неможливо розбити каменем чи молотком, і навіть під час вибуху, воно деформується, а не б’ється. Послуга, щоправда, не з дешевих.
Під час замовлення нових пластикових вікон з’ясуйте у продавця, чи є можливість оснастити їх спеціальною протизламною фурнітурою. Ці елементи коштують не так уже й дорого, зате їх виробники стверджують, що навіть ґрати не прийдеться ставити. Існує можливість монтажу такої фурнітури на вже встановлені вікна. До речі, добре для вас і погано для незваних гостей буде, якщо ви засклите балкон або лоджію – додаткові перешкоди зроблять свою справу.
Крім бронювання існує ще один старий добрий вид захисту – ґрати. Існуючий вибір ґрат дозволить вам підібрати будь-який візерунок, колір, тому почувати себе як у в’язниці ви не будете. Зате відчуєте себе в цілковитій безпеці. Найкращі з погляду безпеки – стаціонарні ґрати товщиною не менш 10 мм, краще 12-15 мм.
Багато вважають, що ставити ґрати вартує тільки на перших поверхах. Це не так! Усі вікна, близько яких проходять труби, пожежні сходи – вразливі. А якщо врахувати альпіністські навички сучасних злодіїв, то краще захистити абсолютно всі вікна.

Професійна охорона – надійно

Як показує досвід, один тільки факт наявності охоронної сигналізації примушує відмовитися від злочину п’ятдесят відсотків квартирних злодіїв. Щоб забезпечити недоторканість власності, найнадійніше охорону домівки довірити співробітникам Державної служби охорони.
Монтаж, налагодження та підключення до пульту централізованого спостереження здійснюється у найкоротший термін, залежно від характеристик об’єкта й обраного типу обладнання. Технічне оснащення дає змогу забезпечувати надійну охорону як телефонізованих об’єктів, так і за допомогою радіоканалу і стільникового зв’язку. Час охорони визначає замовник.
Обладнання квартири засобами охоронної сигналізації становить – від 1500 гривень, в залежності від обраної клієнтом системи охорони. Абонентська плата складає від 100 гривень в місяць.
До слова, до 31 липня співробітники ДСО проводять акцію “Квартира – під охорону”. Цей захід дає можливість зекономити на встановленні охоронної системи. Обладнати квартиру засобами охоронної сигналізації можна майже за реальної половину вартості, а підключитися до пульту централізованого спостереження –лише за гривню. Тож скористайтеся цією можливістю і це не тільки збереже ваш сімейний бюджет, а надасть гарантію безпеки.

Як обдурити злодія?

Злодія буває легше злякати й обхитрувати, аніж зупинити. Що для цього потрібно? Фантазія.
Можна найняти консьєржа. Як правило, це один з мешканців під’їзду, котрий всіх «своїх» знає в обличчя. Якщо скинутися з кожної квартири – ви зможете отримати приголомшливу «сигналізацію».
Домофон, виявляється, – помічник злодіїв. Багато злодіїв стежать за квартирою саме через домофон. Набирають номер помешкання й чекають відповіді. Немає відповіді – немає господарів. А якщо хтось бере трубку представляються листоношею або працівником водоканалу. Так що радимо звернути увагу, якщо зачастили «помилкові» дзвінки.
На другому місці – собака. Друг людини й ворог злодіїв. Добре буде завести ротвейлера або вівчарку, але підійде й звичайний пекінес, головне, щоб голосно гавкав.
Якщо ви їдете у відпустку, не забудьте створити видимість вашої присутності. Залишіть ввімкнене світло, повісьте на балкон білизну, поставте при вході включене радіо. Попросіть надійних (!!!) сусідів, або родичів забирати вашу пошту.

Коментарі вимкнені.