Хто у Тернополі воює з дитсадком

На окрузі №9, депутатом від якого мене обрали, конфлікт: дитячий садочок № 3 що на Юності, 9 хоче дозакріпити 10 сотих землі, а дехто проти. Виникають сварки.

Садочок починає працювати лише цього року. Давним-давно він вже діяв, але так сталось що діяти припинив, а його територію освоїв забудівник (зараз там багатоповерхівка).

Приміщення садочку відремонтували, а землі для навчання 6-ти груп (180 дітей) бракує. Виконавча влада і депутати зійшлись на тому, що до існуючого мізеру дитсадкової землі потрібно дозакріпити ще 10 сотих. Це скверик між будівлями садочку та побуткомбінату (швейне підприємство) по Юності, 7.

Власне через те, що мова про скверик та доріжку яка через нього веде до бювету з питною води і почались «громадські заворушення». Але є «Соломонове рішення» про яке і адміністрація садку і робітники розповідають усім хто підходить з запереченнями: дерева не будуть зрубувати, а існуючу доріжку змістять в на +/- 10 метрів в сторону (тобто облаштують нову широку доріжку ближче до швейного підприємства).

обто ані зелені, ані зручності люди не втратять. Від керівництва дитсадка отримав запевнення, що спочатку зроблять нову доріжку і лиш тоді почнуть обгороджувати територію садочка (проконтролюю). І такий варіант влаштовує більшість місцевих мешканців. Але залишаються й ті, хто «костьми лягти готовий” аби не допустити закріплення землі.

Моя позиція: я за закріплення додаткової землі за дитсадком при умові нової доріжки та збереження дерев і допоможу чим можу аби так і сталось. Прошу й інших мешканців Дружби, а особливо прилеглих вулиць, з розумінням віднестися до цієї ситуації.

П.С. Графічне позначення умовне для розуміння (біла лінія – існуюча доріжка, жовта – та що буде, червоним – приблизні межі ділянки дитсадка.

13731544_1463150630377294_2279140784015825182_n

Депутат тернопільської міської ради Андрій Шкула

Коментарі вимкнені.