Іноземці профінансували новий Інформаційно-Ресурсний Центр у Тернополі

1 травня 2011 року у місті Тернополі відкрито Тернопільський Інформаційно-Ресурсний Центр для студентів та молоді з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, випускників інтернатних закладів.

Проект “Створення Тернопільського Інформаційно-Ресурсного Центру для студентів та молоді з числа дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування, випускників інтернатних закладів” є ініціативою команди Тернопільського обласного благодійного Фонду “Майбутнє сиріт”.

Протягом 2010-2011 років, волонтерами Фонду було проведено кампанію із залучення цільових коштів від партнерів та спонсорів і нарешті мрія здійснилася 1 квітня 2011 року.

Проект має на меті соціально адаптувати молодих людей із числа дітей-сиріт, випускників інтернатних закладів Тернопільської області, сприяти у їх офіційному працевлаштуванні, забезпечення житлом через тісну співпрацю з усіма гілками виконавчої влади та надати усім сиротам віком від 15 до 25 років вільний доступ до інформаційних та матеріальних ресурсів у Центрі.Навчивши молоду людину і допомогти працевлаштувати її, вона зможе будувати власне життя без підтримки Держави.

Проблема: молоді сироти, виходячи з інтернатних закладів, особливо з сільської місцевості Тернопільської області стикаються з реаліями самостійного життя, які їм важко вирішувати самостійно і Держава не поспішає подати їм першу руку допомоги із-за відсутності необхідного фінансування. В процесі вирішення майнових, житлових, матеріальних, юридичних та проблем працевлаштування, молоді сироти розгублені із-за наявності великої кількості державних структур, які покликані їм допомагати в адаптації до самостійного життя. Результат: втрата віри, бажання вирішувати ту чи іншу проблему.

Із-за відсутності відповідно оснащеного приміщення та матеріального його забезпечення існує обмежений доступ сиріт до сучасних навчальних ресурсів: ПК, Інтернет, і т.п. та тренінгів: як правильно скласти той чи інший документ, звернення, щодо захисту власних майнових прав: забезпечення житлом і покращення його умов, вирішення конфліктів та психологічні аспекти побудови власного життя. У Центрі будуть створені необхідні сприятливі умови для навчання, саморозвитку та дозвілля.

Відвідувачі матимуть вільний доступ ресурсів: Інтернет, принтер, копіювальний апарат, сканер; наявність місця для проведення частіших тренінгів на життєві та болючі теми сиріт і за участі досвідчених професіоналів з питань працевлаштування, навчання підприємництву, створення сім’ї та психологічна адаптація до умов сьогодення, адже економічна криза вплинула на усіх громадян України, котрі мають сім’ї і частково вони мають будь-яку підтримку з боку близьких, але така підтримка є відсутня у юнаків та дівчат – випускників інтернатних закладів.

Центр створено за фінансової допомоги: World Orphan Project, США WALO Group, Голландія,Rotary Club Sydney, Австралія-Тернопіль, Ukraine Charity, Великобританія.

Благодійний Фонд запрошує партнерів а також донорів для реалізації Проекту. Бюджет витарт на роботу Центру на 1 місяць становить – 1500 грн.

Коментарі вимкнені.