Міська влада порозумілась з перевізниками: визначено, хто возитиме тернополян

маршруткаУ Тернополі відбувся конкурс перевізників. Проте переможених немає. На кожен із 9 представлених об’єктів заявки на право перевезення пасажирів у міських автобусних маршрутах загального користування подали лише по одному претенденту. Тому через відсутність конкуренції всі залишились задоволені, – стверджує начальник управління транспорту і зв’язку Ігор Мединський.

Ігор Мединський, начальник управління транспорту і зв’язку: «У нас було 9 об’єктів конкурсу – і 9 підприємців прийняли участь на всіх об’єктах конкурсу перевізників. І є 9 переможців. Тобто маршрутна мережа міста Тернополя закрита на всі 100%. Є відповідна кількість резервно-рухомого складу, тобто ні зриву, ні проблем не повинно бути».

Андрій Намака, представник ТОВ «Менс Авто»: «Уже немає протиріч між владою і перевізниками. Перевізники і між собою помирилися. Слава Богу, що влада пішла назустріч, що підняла нам ціну на проїзд. Тепер трошки більше ми почали заробляти – є можливість підремонтувати транспорт».

Ігор Мединський переконує, що наступних п’ять років на перевізників чекає важка праця, адже в угодах, котрі повинні бути підписані до 1 червня, зазначені жорсткі та оновлені правила. Начальник управління транспорту обіцяє, що в міських «маршрутках» підвищиться якість перевезення, будуть дотримані умови надання послуг та графіків руху. Крім цього, водії одягнуть уніформу і не палитимуть у автобусах. Якщо ж будуть порушення, то пасажирам необхідно скаржитися. Три догани впродовж одного місяця можуть загрожувати перевізникові розірванням контракту.

Ігор Мединський, начальник управління транспорту і зв’язку: «Водію під час роботи транспортного засобу, яким він керує, забороняється розмовляти по мобільному телефону та з пасажирами, курити. Є надзвичайно жорсткі вимоги, які стосуються виконання паспорту маршруту, його графіку маршруту. Таких пунктів є дуже багато».

Пільговиків перевізники зобов’язані брати в маршрутний автобус усіх, а пенсіонерів – так як і тепер – не більше 5. Учні загальноосвітніх навчальних закладів платитимуть впродовж навчального року, але з понеділка по п’ятницю – 50% від вартості проїзду.

Ігор Мединський, начальник управління транспорту і зв’язку: «7 пільгових категорій мають право на проїзд у необмеженій кількості в будь-якому режимі руху – чи то звичайний автобусний режим, чи це режим маршрутного таксі. Це – ветерани війни, прирівняні до ветеранів війни (учасники бойових дій, вояки ОУН-УПА), діти-сироти, ліквідатори аварії на ЧАЕС 1-2 категорії, діти Чорнобиля, інваліди Чорнобиля».

Кожен перевізник має в своєму арсеналі близько 15 автобусів і обслуговують вони до 5 маршрутів, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.