На Тернопільщині, за дев’ять місяців цього року, виробництво промислової продукції збільшилось на 11,3%, кажуть в ОДА

Про це повідомив членам колегії обласної державної адміністрації начальник головного управління економіки облдержадміністрації Василь Гецько.

 Він наголосив, що аналіз підсумків роботи господарського комплексу області за дев’ять місяців поточного року свідчить про те, що в результаті здійснених організаційних заходів з усунення негативних тенденцій у розвитку області, збереження сприятливої зовнішньоекономічної кон’юнктури, зростання внутрішнього попиту в більшості галузей та сфер діяльності вдалося зберегти позитивну динаміку соціально-економічного розвитку регіону, що сприяло збільшенню надходжень до бюджету, зростанню доходів та зайнятості населення.

«Так, за дев’ять місяців 2011 року виробництво промислової продукції збільшилось на 11,3%, виробництво валової продукції сільського господарства – на 25,7%, обсяги залучених інвестицій в основний капітал – на 41,2%, прямих іноземних інвестицій – на 7%, позичкового капіталу нерезидентів – на 65%», – підкреслив Василь Гецько.

Крім того, обсяги зовнішньої торгівлі товарами в області протягом січня-серпня 2011 року зросли на 81%, у тому числі експорту – на 86,4%, оборот роздрібної торгівлі за січень-вересень 2011 року – на 12,3%, розмір середньої номінальної заробітної плати штатного працівника в серпні 2011 року – на 12,7%, надходження до загального фонду місцевих бюджетів – на 9,6%.

Прибутково спрацювали 53,3% підприємств, на 45,8% скоротилась заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах, з початку року на 32,8% зменшилась кількість незайнятих громадян, що перебували на обліку в центрі зайнятості.

 Водночас, як зазначив начальник головного управління економіки облдержадміністрації, ще існує ряд проблемних питань, вирішення яких дозволило б значно покращити соціально – економічне становище в області та добробут населення регіону.

Коментарі вимкнені.