Оцет і сіль на Тернопільщині закінчуються

Українці масово консервують, квасять та маринують. У такій справі найперші помічники сіль та оцет. Але саме ці продукти на Тернопіллі стають дефіцитом. У сезон консервації, кажуть продавці, попит на них збільшується – товар розкуповують швидко, а нового – обмаль. Крім того, і ціна протягом двох останніх тижнів зросла. Оцет подорожчав на сорок копійок, а сіль на двадцять п’ять.

Сьогодні на центральному ринку Тернополя сіль та оцет знайти було важко. Продавці кажуть – попит на цей товар влітку зростає і переважно саме в сезон консервації він дорожчає на кілька копійок. Проте цього року не тільки подорожчав, а поступово став дефіцитом, – повідомляє ТВ-4.

– Оцет коштував в мене 2 гривні, зараз – 2,40, сіль коштувала 1,50, зараз 1,85, закупка піднялася, відповідно – так само. Оптова ціна оцту була 1,50, зараз – 2 гривні, солі була 1,25, зараз 1,50, каже продавець ринку пан Іван.

 

Гривня вісімдесят п’ять – ціна кілограма солі, проте йодованої – її на ринку більше, але на консервування її не беруть. Звичайну кам’яну сіль сьогодні продавали по дві гривні за кілограм. Що далі буде з цінами на сіль та оцет продавці прогнозувати не беруться, все залежатиме від кількості товару і попиту на нього.

– Все залежить від людей, якщо люди будуть бігати, шукати і готові платити будь-які гроші, то буде рости. Це ж, фактично, не від нас залежить. Якщо оптовики бачать, що розбирають, то вони піднімають ціну, – каже продавець ринку.

 

 

Коментарі вимкнені.