Рідновіри допомогали сектантам рятувати ікони

Після гарячих подій в Парку національного відродження, до яких долучилися і тернопільські рідновіри, на одному з інтернет-сайтів з’явилась інформація, про те, що місцеві «діти сонця» брали участь у демонтажі каплички у парку Національного відродження, аби хоч таким чином помститися ідеологічним конкурентам.  Сайт пише, що саме рідновіром був водій бульдозера, котрий руйнував каплицю, а ще нібито «очевидці бачили головного “рідновірівця” за витягуванням з приміщення каплиці образів та ікон» та його соратників, котрі «поривалися допомогати міліції бити і штовхати сектанток».

Нагадаємо, 30 вересня комунальні служби Тернополя почали зносити незаконно збудовану капличку у парку Національного відродження.  Водії тракторів не витримали психологічного тиску сектантів і залишили робоче місце. Через деякий час цим водіям таки знайшли заміну – чоловіка, котрий не мав досвіду роботи з такою технікою. Саме тому водія мусили консультувати по телефону.

«Погляд» звернувся за коментарем до Тернопільського голови громади “Сварга” Об’єднання Рідновірів України Ігоря Аркуша.

– За кермом бульдозера був не рідновір, а людина мені не відома – розповідає головний рідновір Тернополя. – Рідновіри шанують не тільки свої духовні цінності, а  й чужі. Тому, коли було потрібно допомогти винести сакральні речі з каплиці, особисто я відразу зголосився. Адже дані цінності могли опинитися під колесами трактора. Прикро є те, що самі сектанти в той час виносили апаратуру, а присутні глядачі-християни, які бурхливими оплесками зустрічами в’їзд трактора в будівлю каплиці, навіть не намагалися допомогти.

Детальніше про події у парку ТУТ

 

-1 thoughts on “Рідновіри допомогали сектантам рятувати ікони

  • 12:47 | 3.10.2011 о 12:47
    Permalink

    “…долучилися і тернопільські рідновіри…” – насправді із рідновірів, фактично, там був тільки я. Може там ще дехто промелькнув. Ми є громадянами міста і нам не всеодно, що там твориться. І не треба на цьому акцентувати. Ми ж не вишукуємо, скільки юдеїв було присутніми.

  • 17:58 | 3.10.2011 о 17:58
    Permalink

    Кому допомагати? Сектантам? Може їх ще й до квартири своєї впустити?

  • 14:27 | 14.10.2011 о 14:27
    Permalink

    Кожному свідомому городянину, та тим більш Родовіру, який впевнений, що природа має власний Дух – небайдуже, що в міських парках відбувається захоплення території релігійними громадами. Озлоблена секта мракобесів, що декілька років, під сінню розп”яття,злоякісною раковою пухлиною оскверняла Тернопільське Джерело, провокувала та ганьбила службові статути греко-католицької та римо-католицької конфесій,вела настирливу сектанську пропаганду, проводила окультні обряди “зцілення” – каліча та вбиваючі довірливих – нарешті була розігнана.. Зайдіть сьогодні у парк – подивиться, як відразу помолодшала наша Співучка, як посвітлила звільненна від скверни вдячна земля…

Коментарі вимкнені.