Кайда “настукав” у прокуратуру про бездіяльність Держказначейства

Голова обласної ради надіслав термінову телеграму Генеральному прокурору України Віктору Пшонці щодо бездіяльності Державної казначейської служби
Кайда зазначив у телеграмі, що на даний час у Тернопільській області склалася несприятлива ситуація з виконанням місцевих бюджетів за видатками. Така інформація надходить до очільника обласної ради від керівників органів місцевого самоврядування та керівників бюджетних установ. «Починаючи з вересня ц.р. територіальними органами Державної казначейської служби в області не виконуються доручення розпорядників коштів місцевих бюджетів на оплату видатків бюджетних установ при наявності коштів на рахунках. Зокрема, 28 вересня заявлені до оплати зобов’язання задоволено на 10,7 %, 29 вересня – на 37,8%. Це зумовлює значне зростання кредиторської заборгованості бюджетних установ, комунальних підприємств, створює підґрунтя для застосування до них штрафних санкцій за невиконання фінансових зобов’язань, в тому числі перед бюджетами різних рівнів та державними цільовими фондами. Крім цього нависла загроза незабезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ за вересень», – говориться у телеграмі.

Голова звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням щодо вжиття заходів прокурорського реагування для відновлення касового обслуговування місцевих бюджетів і у повному обсязі.

Коментарі вимкнені.