Тернопільщина у сфері європейської інтеграції

В облдержадміністрації відбулась колегія, на якій з питанням європейської інтеграції України у 2010 році виступив начальник управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності обласної державної адміністрації Василь Кравець.
Зокрема, на колегії йшлося про виконання державних програм на Тернопільщині щодо інформування населення у питаннях євроінтеграції.
«Завдання Державних програм на Тернопільщині загалом виконуються, — зауважує Василь Кравець. — Про це свідчить високий рівень суспільної підтримки жителями області ідеї європейської та євроатлантичної інтеграції, який становить 60 і 50 відсотків, з похибкою 5 % в залежності від року в якому проведено опитування».
Протягом 2010 року в області відбулись заходи, спрямовані на виконання Державних програм інформування громадськості з питань євроатлантичної та європейської інтеграції України на 2008-2011 роки, які затверджені відповідними розпорядженнями Кабінету Міністрів України. Метою виконання даних заходів було подальше підвищення рівня поінформованості жителів Тернопільщини з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та збільшення кількості прихильників вступу України до ЄС та поглиблення співробітництва з НАТО.
Значну увагу приділено інформаційно-роз’яснювальній та медійній складовим відзначення Дня Європи в регіоні.
«На обласному радіо та телебаченні організовано низку інтерв’ю з висвітленням основних напрямків роботи облдержадміністрації, пов’язаних з євроінтеграцією та роз’яснення переваг, які надає українському суспільству наближення України до європейських стандартів. У місцевих друкованих засобах масової інформації та на офіційній веб–сторінці облдержадміністрації розміщена інформація щодо святкування в області Дня Європи та про міжнародне співробітництво Тернопільщини з регіонами країн-членів ЄС, — розповідає Василь Кравець.– 27 травня цього року на базі Тернопільського обласного Центру європейської інформації за участю представників місцевих ЗМІ та неурядових організацій проведено інформаційний захід «Чому ми святкуємо День Європи».

Коментарі вимкнені.