Тернополянам презентували культурно-мистецький центр «Український дім – Перемога»

17 березня 2011 року у кінотеатрі “Перемога” начальник управління культури та мистецтв Олександр Смик і міський голова міста Сергій Надал презентували проект Український дім “Перемога”. Діяльність нового закладу розпочалася з відкриття прес-центру, в якому надалі проводитимуть прес-конференції, прес-клуби, неформальні бесіди для журналістів Тернополя та Тернопільської області. Також він функціонуватиме як незалежний майданчик для творчих зустрічей з музикантами, письменниками, художниками, народними майстрами.

Щоб Український дім був цікавим молоді і не тільки, начальник управління культури та мистецтв міської ради Олександр Смик пропонує на першому поверсі кінотеатру зробити світлий зал з якісною підлогою. Планується зал для камерного оркестру, який в Тернополі немає місця, де виступати. Буде танцювальний зал, де проводитимуться випускні і віденські бали, які є традиційними. Відкриття двох кафе з Wi-Fi: одне дитяче, друге – для журналістів і людей, які цікавляться літературою.

Реконструкція другого поверху дасть нове життя кінозалу, який тут ледве функціонує. Кінотеатру «Перемога» більше 60 років. За цей час будівля знищилася, кінозал втратив привабливий вигляд. Олександр Смик пропонує змістити крісла на 200 місць, вирівняти підлогу, зробити подіум для майбутніх виставок модельєрів, розширити сцену.

«У нас немає Палацу Спорту, як у Києві. «Березіль» не підходить для концертів молодих колективів. Таким гуртам, як «Тартак», немає де виступати. Тож коли приїжджатиме молодіжний колектив, з яким хочеться потанцювати, поспілкуватися, ми пропонуватимемо кінозал, де наполовину розширимо сцену», – додав Смик.

Перший захід, який відбудеться ще до ремонту Українського дому, пройде в цю суботу о 16.00. Відомий казкар, музикант, сценарист Сашко Лірник читатиме свої казки для дітей і дорослих. Фонд розвитку міста імені Володимира Лучаковського закупив квитки для дітей, учасників міського конкурсу «Тернопіль – наше місто майбутнього».

Коментарі вимкнені.