Тернополяни потраплятимуть до лікарів за допомогою пластикових карточок

ЛікааріЛікарні Тернополя переведуть на єдину електронну інформаційну систему. Протокол про наміри спільних дій щодо впровадження Тернопільської інформаційної медичної системи підписали у вівторок, 21 червня, у сесійній залі міськради заступник міського голови Леонід Бицюра та директор дочірнього підприємства датської компанії «WebAdvancers» Борис Татарнюк.

З метою вдосконалення роботи медичних закладів міста спочатку планують запровадити електронний реєстр пацієнтів та пластикові картки для запису на прийом, в яких буде інформація про хворого та історія його хвороби. Паперові картки при цьому ще діятимуть. Однак у перспективі – переведення  в електронний формат усієї інформації про хворого і за попередні роки.

«За статистикою в середньому одна лікарня міста приймає до 10 00 хворих у день, це по 5-8 пацієнтів на кожного лікаря у годину. Відповідно це створює черги. Запровадження пластикових карток дозволило б суттєво скоротити час прийому пацієнтів, – наголосив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростислав Левчук. – Програму планують апробувати уже на базі поліклініки №1. Згодом вона об’єднає всі медичні заклади міста в єдиний інформаційний простір».

Компанія, що розроблятиме проект і адаптуватиме його до умов роботи наших лікарень, займатиметься і обслуговуванням. За допомогою цієї програми пацієнт зможе записатися на прийом через Інтернет або мобільним телефоном. Електрона база даних працюватиме цілодобово.

«Ввівши код своєї картки, пацієнт отримає бланк реєстрації, графік прийому лікарів протягом тижня. Натиснувши на прізвище лікаря, який потрібен, людина зможе записатися до нього на прийом і отримати одразу електронне підтвердження щодо дня та години, на яку його чекатиме спеціаліст», – зазначив директор дочірнього підприємства датської компанії «WebAdvancers» Борис Татарнюк.

Доступ до інформації про хворого буде захищена від стороннього доступу. Дані, які стосуються лікарської таємниці, планують надавати лише при використанні спеціальних паролів.

В електронну систему згодом переведуть всі документи, пов’язані з діяльністю персоналу та введуть повністю всю інформацію про лікувальний заклад і роботу в ньому.

Інформаційну систему почнуть запроваджувати блоково, аби мати можливість вдосконалювати кожен розділ відповідно до вимог працівників у процесі роботи. Програма відповідатиме усім стандартам, запровадженим Міністерством охорони здоров’я.

-1 thoughts on “Тернополяни потраплятимуть до лікарів за допомогою пластикових карточок

  • 21:28 | 22.06.2011 о 21:28
    Permalink

    Працюю в одній з поліклінік і вважаю, що коли у медичних закладах у 2011р. не закупляється ніякого обладнання, медикаменти у дефіциті, приміщення жахливі( починаючи від вхідних дверей і аж до покрівель),населення зубожіле, значна частина пацієнтів не вміє користуватися ПК або взагалі їх в очі не бачила, пільговики мають право на позачергове медичне обслуговування(а їх значна частина)дане нововведення лише погіршить стан справ. Викидати кошти на такі речі недоречно.

    • 21:54 | 22.06.2011 о 21:54
      Permalink

      Доречно! Те що частина суспільства не володіє ПК – це їх проблеми, очевидно для них просто нічого не зміниться.. Для більшості тернополян ця система принесе користь, зекономить час..

Коментарі вимкнені.