У минулому році погашено понад 85 млн. грн. податкового боргу

Податківці Тернопілля у тісній співпраці з органами місцевої виконавчої влади та відділами державної виконавчої служби працюють для зменшення суми податкової заборгованості до бюджетів. Так, вжитими заходами у минулому році погашено понад 85 млн. грн. податкового боргу.

На початок 2011 року по області нараховувалося 1340 боржників. Майже половина з них – підприємства з незначними сумами податкового боргу (до 1000 грн.). Платники податків часто забувають, що за несвоєчасні розрахунки з бюджетом нараховується пеня та фінансові санкції. А це призводить до виникнення несплачених платежів у незначних обсягах.

На сьогодні для вилучення грошових активів в рахунок погашення податкового боргу обов’язковим є рішення суду. Платник податків не може не погодитись із фактом спрямування коштів до бюджету,  – повідомили у відділі погашення прострочених податкових зобов’язань ДПА в Тернопільській області.

Разом з тим, у разі відмови платника податків добровільно сплатити свої борги – стягнення їх здійснюється в примусовому порядку через відповідні відділи державної виконавчої служби.

Коментарі вимкнені.