У Тернополі перевірятимуть продавців першоцвітів

У Тернополі на вулицях продають рідкісні квіти. Таких продавців можна побачити у центрі міста.

Для того, щоб попередити зникнення рідкісних видів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, для забезпечення їх охорони, використання та відтворення, згідно Законів України спеціалістами структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради спільно з представниками правоохоронних органів щорічно проводяться рейдові перевірки  місць незаконного продажу першоцвітів.

При виявленні порушень природоохоронного законодавства складаються протоколи про адміністративні правопорушення з наступною їх передачею на розгляд відповідним судовим органам.

Згідно зі ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 до 510 грн. з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від 510 до 850 грн. з конфіскацією незаконно добутого. За незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, ст.88-1 КУпАП передбачено накладення штрафу від 153 до 340 грн. Крім того, за кожну знищену червонокнижну ранньоквітучу рослину розмір компенсації за шкоду становить 1 мінімальну заробітну плату.

Коментарі вимкнені.