У Тернополі зібралось 900 юних інтелектуалів

Дев’ятсот кращих учнів області прибуло сьогодні до Тернополя на “Інтелектуальний Олімп”- повідомляє Укрінформ. Серед школярів – переможці всеукраїнських, обласних, районних олімпіад, обдаровані діти, чиї здібності й талант підтримали вдома і в школі.

Усього позашкільною освітою і вихованням на Тернопільщині охоплено більше половини школярів, повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Іван Запорожан. В краї діє 24 центри позашкільної роботи, одинадцять станцій та центрів технічної творчості, еколого-натуралістичні центри, дитячі парки, хорова школа, школа народних ремесел, два центри туризму і краєзнавства, обласне відділення МАН України, 24 дитячо-юнацькі спортивні школи.

За словами головного освітянина області, задля охоплення дітей сільської місцевості організованим змістовним дозвіллям, розвитку їх здібностей збільшено мережу філіалів від позашкільних навчальних закладів на базі більше як 120-ти сільських загальноосвітніх шкіл. Там у гуртках різних профілів займається понад 6 тисяч школярів.

У навчальних закладах проводиться пошуково-дослідницька, науково-краєзнавча, пізнавально-туристська робота відповідно до завдань Всеукраїнських етапів історико – географічних експедицій.

Сьогодні у найбільшому палаці культури області “Березіль” відзначено юних інтелектуалів Тернопільщини, які поділились своїми здобутками, продемонстрували різнобічні знання, набуті за допомогою педагогів-наставників.

Коментарі вимкнені.