Якими будуть вибори, або чи спасе нас переливання крові?

Вони приходять раз на пять років, спустошують державну скарбницю,  доводять людей до шизофренії і йдуть, залишивши за собою гірко-солодкий смак.  Солодкий бо мастять медовими обіцянками, а гіркий – бо не виконують їх. Вони несуть загрозу карпатським лісам, безпощадно засмічують вулиці наших міст і створюють аварійні ситуації на дорогах. 28 жовтня. У всіх населених пунктах України.  Парламентські вибори.

Це не трейлер до фільму жахів, це реалії парламентських, президентських, та й будь-яких виборів в Україні. Боротьба за життя під ясним світилом політики.  Цирк на дроті, під дротом чи без дроту взагалі.  Якими вони будуть цьогоріч?

От сьогодні почула новину на радіо, мовляв, нарешті, до хворої і загуслої червоної рідини нашої Верховної Ради влиють молодої, свіжої крові.  Хочете дізнатися, як буде відбуватися ця процедура? Що ж . Я попробую Вам розповісти.

Не так давно розпочалась передвиборча кампанія. Звідусіль ми чули заклики, моління-благання, проклинання-заклиннання голосувати за тих чи за інших.  Одні обіцяли спасти нашу країну з руїни, другі грали на націоналістичних почуттях українців, інші прорікали щасливе повернення в «Савєцкую сказку», а ще інші, як бабці на лавці біля під’їзду нещадно поїдали соняшникове насіння і ділили своїх конкурентів на зеків, наркоманів, сатаністів та повій.  Ми всі разом поїдали їх лапшу з однієї миски і думали за кого голосувати.  А щоб лапша не здавалась сухою, її приправляли літературними та музичними спеціями, а також поливали оливою релігії.

Ще трошки і це все закінчиться. Настане кількадневне мовчання, після чого ми всі підемо на дільниці, візьмемо в руки списки і будемо ставити галочки та хрестики. Потім нам оголосять сякі-такі результати. І от в політичний організм долили крові.  Та під час операції, думаю, будуть певні ускладнення.

Ускладнення №1. Нестерильні інструменти.  Зараз до нас з біг-бордів усміхаються люди. Партійні депутати, та депутати-мажиротарники. Усі вони в вишиванках, з запашним хлібом в руках, зі щирими усмішками і ясними очима.  Впевнена, що хліб-муляж, усмішки робота стоматологів, а очі заслуга  пана Фотошопа. От тільки вишиванки, їм  таки довелось одягти.  Та чи стерильні вони насправді?  Думаю хто вони, і де вже встигли побувати ми знаємо, але нічого не вдіємо, бо через брак кваліфікованого і чесного медперсоналу їх немає кому обробити спиртом.

   Ускладнення №2. Брак свіжої, молодої крові.  В політику ідуть люди бальзаківського віку. Тромбоцити, іншим словом.  Вони накопичуються у владних судинах, згущаються і закупорюють їх, перетворюючись на тромби. І в будь-який  момент, такий тромб може зірватися і довести до колапсу – зупинки серця. Ми вже бачили бої без правил солідних дядьків-депутатів  з «великим внутрішнім світом» і «багатим життєвим досвідом». Саме такі не пропускають молодих людей, тобто антитіла та еритроцитів до керма. Старший – значить розумніший. І нема чого тут своїми рожевими соплями розкидатися,  ми багато прожили і краще знаємо, які куди плисти.

  Ускладнення №3. Ліниві та байдужі лікарі. Декому лінь відірватись від м’якого дивану, від улюбленого городу, домашніх клопотів, аби бути присутнім на процедурі переливання крові: «А чим я там допоможу? Мій голос нічого не вирішить». Але чим більше лікарів, тим менші шанси на помилку. Правда?

Ця процедура буде дуже болючою і матиме певні наслідки. Після виборів нам оголосять  стан,  в якому перебуває наш пацієнтка, можливо і втішний. Але думаю, нічого докорінно не зміниться. Бо політика, як і медицина в нашій країні гнила і нечесна.  Тебе не спасуть ні ті, ні інші поки ти їм не заплатиш.

Анна-Лілія Кокора

 

Коментарі вимкнені.