Блок Литвина зіллється з Партією регіонів?

Лідери фракцій більшості узгодили один з ключових моментів майбутнього закону про вибори: прохідний бар’єр для партій буде становити 4%. Про це пише Сегодня, посилаючись на свої джерела.

“Втім, цього можна було очікувати: бар’єр в 5%, швидше за все, пропонувався саме для того, щоб КПУ в кінцевому підсумку погодилася на 4% замість нинішніх 3%. Блок Литвина навіть і 3% навряд чи подолає, а тому у нього шлях один – зливатися з Партією регіонів. Також практично ясно, що на виборах не буде блоків і графи “проти всіх” у бюлетенях. Узгодженої вважається і змішана система виборів (50% депутатів – від партій, 50% – по мажоритарних округах), однак, за нашою інформацією, керівництво фракції ПР розглядає можливість виборів за відкритими списками”, – пише видання.

На відміну від закону про вибори, інші ключові законопроекти останніх тижнів – на порядку денному наступного тижня: друге читання пенсійної реформи та закону про скасування техогляду, повторне друге читання закону про держзакупівлі, – пише Газета.

“Якщо встигнемо прийняти все за четвер і п’ятницю, тоді парламент піде на канікули вчасно, – розповів регіонал Чечетов. – Але з прийняттям пенсійної реформи можуть бути проблеми, тому можливо, що Кабмін попросить Раду попрацювати ще один тиждень. У будь-якому випадку, ці три закони треба приймати до канікул”.

Коментарі вимкнені.