Кайда подякував Надалу

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда висловив подяку міському голові Сергію Надалу та депутатському корпусу міської ради за передачу в безоплатне користування терміном на 25 років приміщень перинатального центру

            П’ятнадцята сесія Тернопільської міської ради прийняла рішення «Про надання нежитлових приміщень комунальної власності в безоплатне користування терміном  до 31.12.2036 року» комунальному закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний перинатальний центр «Мати і дитина».

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда зазначив: «Ми докладемо усіх зусиль, щоб Тернопільський обласний перинатальний центр набув сучасного, європейського вигляду. Адже створення належних умов для таїнства народження дитини – наш прямий обов’язок перед краянами. Відтак високопрофесійні медичні послуги у цьому закладі й надалі матимуть змогу отримувати жінки з усієї області. Саме таке реформування цієї галузі охорони здоров’я  є запорукою врятованих дитячих та материнських життів».

Нагадаємо, що під час перебування із робочим візитом на Тернопільщині міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко звернувся до Олексія Кайди взяти під особисту опіку оновлення Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина».

На реконструкцію перинатального центру обласна рада уже виділила понад 200 тисяч гривень. Для повного переобладнання цього медичного закладу загалом потрібно близько 30 мільйонів гривень.

До слова, у 2011 році Тернопільська область була включена в національний проект «Нове життя». За ним планується створити 27 перинатальних центрів в кожній області України. Передбачається, що 75% фінансування на створення лікувальної установи надходитиме з державного бюджету та з рахунків спеціальних фондів, а 25% – з місцевих та обласних бюджетів.

Коментарі вимкнені.