Про молодь у Тернополі, котра шукає Бога, є кому попіклуватися

Вперед молоді! Під таким спрямуванням 30 травня відбулася зустріч представників молодіжних спільнот Тернопільської єпархії в приміщенні Молодіжної комісії УГКЦ, при Катедральному Соборі. Як завжди останнього понеділка місяця зустріч провідників молодіжних християнських спільнот м. Тернополя відбувається в приміщенні Катедрального собору, а після плідного спілкування всі беруть участь у Літургії ,яка відправляється в наміренні молодіжних християнських спільнот нашого міста.
Цього разу у зустрічі Молодіжної комісії взяв участь, як сказав голова комісії о. Орест Павлінський – високий гість зі Львова отець Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ, ініціатор створення молодіжного християнського порталу “ДивенСвіт”, редактор розділу “Сім’я”. Під час своєї зустрічі із Тернопільською молоддю отець Ростислав поділився планами новообраного глави УГКЦ щодо співпраці із молодіжними спільнотами. Як знаємо преосвященніший владика активно спілкується із молоддю і можливо колись така зустріч відбудеться і в Тернополі, чого і побажав о. Ростислав Пендюк.
Також він побажав молоді активніше долучатися до справ євангелізації і сприяти тому, щоб наші спільноти зростали як чисельно так і духовно. Молодь також має не забувати і про обмін досвідом своєї діяльності між своїми організаціями, запрошуючи одна одну до себе у гості або проводячи спільні зустрічі-вечори.
Зі свого боку представники тернопільських християнських організацій розповіли про діяльність своїх спільнот і з радістю прийняли побажання о. Ростислава проте, щоб Тернопіль став центром молодіжних спільнот УГКЦ по всій Україні. То ж з Божою поміччю прямуймо вперед.
Довідка:
Комісія у справах молоді – це структура єпархії, яка допомагає єпископу у душпастирському служінні серед молоді у церкві і поза нею.
В час, коли Церква вийшла з підпілля до неї потягнулися тисячі духовно спраглих людей, серед них і молодь. Виховані радянською системою, більшість з них постали перед новим і незвіданим. Повні сил та енергії, імпульсивні та спраглі активної діяльності, вони потребували духовного проводу. Спочатку молодь спонтанно об’єднувалася у невеликі організації, які виникали в різних молодіжних середовищах і при парафіях. Відтак в Церкві виникла нагальна потреба у сталій структурі, яка взяла би на себе обов’язок і відповідальність за працю з молоддю, координувала духовний молодіжний рух в середині Церкви та підтримувала співпрацю з іншими молодіжними організаціями. За пропозицією Синоду єпископів УГКЦ, єпарх Тернополя, владика Кир Михаїл (Сабрига) підписав декрет про створення Комісії у справах молоді при Тернопільській єпархії. Так Греко-Католицька Єпархія Тернопільщини взяла під свою опіку молодіжний християнський рух нашого краю. Документ набрав чинності 3 березня 1997 року Божого. Згодом такі ж Комісії було створено і в деканатах. Така церковна структура особлива тим, що очолює її священик, а всі інші посади займають миряни. Комісія скеровує свою діяльність на координацію молодіжного християнського руху, підтримку роботи окремих молодіжних спільнот, дбає про внутрішню формацію лідерів та об’єднань, проводить місійну діяльність, організовує паломництва, співпрацює з міжнародними молодіжними рухами.

У місті діє багато спільнот для молоді при церквах, де будь-хто зможе знайти відповіді на ті питання, котрі цікавлять. Приміром, спільнота "Ковчег" у церкві Михаїла, що на 15Квітня, збирається щочетверга о 19.00 та чекає навіть тих людей, котрі думають, що їх ніхто не запрошував

Праця Комісії основується на високих духовних і моральних християнських засадах.

Її метою є допомогти молодій людині відшукати себе в Господі, вповні зреалізувати усі, Богом дані, таланти, бути вільною, незалежною, витривалою, співчутливою, самодостатньою і плідно працювати на благо Церкви і українського суспільства. Керована настановами нині правлячого єпарха Кир Василія (Семенюка), молодь Тернопілля спричиняється до проведення ряду духовних, патріотичних, релігійних, навчальних і культурних заходів в Церкві, сприяє відновленню націоналістичного духу, утвердженню віри і незглибинної любові до Бога і Пречистої Діви Марії в серцях дітей та юнацтва.

У склад Комісії у справах молоді входять Керуючий орган: голова комісії, заступники, секретар, референти; виконавчий: “Ради відповідальних за окремі ділянки молодіжного руху”; дорадчий: Ради представників від молодіжних об’єднань як церковних, релігійних, так і громадських.
3.03.1997 р. Б. згідно з пропозиції Патріаршого Собору та рішенням Священного Синоду єпископів та декретом №56 єпископа Михаїла Сабриги постановлено створити комісію у справах молоді Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

Християнське радіо “Світанок”

Коментарі вимкнені.