Великодні забави розпочалися у Тернополі

Великодні гаївки, веснянки та інші цікаві забави розпочалися 25 квітня у Тернополі.

 

Масові гуляння об’єднані у один загальноміський празник – “Зав’яжемо вінець!”, розповів начальник міського управління культури Олександр Смик. Вулицями Тернополя пройшло дійство “Кривий танець” і помандрувало на Козацький острів, що у парку Топільче.

 

Кривий танець – це гаївковий рух з живого ланцюга учасників свята. На головній дорозі до Козацького острівка встановлено святково прикрашені ворота. Відвідувачів, які проходили крізь святкову браму, окроплювали водицею, – пише УКРІНФОРМ.

 

На рукотворний острів потрапили, здається, усі, хто окрім великодніх частувань прагнув поринути у вир українських традицій. Сам острів поділено на кілька майданчиків: дитячий, ігровий та майданчик парубоцьких розваг. Під час забавлянь тривав конкурс “Ого! Товканка!”. Бажаючі вивчали основи автентичного українського танцю. Усі охочі змогли опанувати нескладні для виконання, але надзвичайно цікаві, танці різних регіонів України.

 

На острові представлено виставку писанок школи писанкарства “Намалюю писаночку!”. Завершиться дійство пізно увечері святковою ватрою.

Коментарі вимкнені.