Відмовитись від послуг ОСББ хочуть мешканці будинку на Корольова, 6, що в Тернополі

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, що на вулиці Корольова, 6, створене та працює незаконно. У цьому переконана частина мешканців будинку. У 2008 році ОСББ «Вербена» офіційно зареєстроване по документах, проте власники квартир запевняють, що на це згоди не давали, – повідомляє ІНТБ.

Марія Гузар, голова ініціативної групи мешканців будинку на Корольова, 6: «У 2008 році збиралися підписи на ремонт дороги і капітальний ремонт даху, лавки. Сподівалися, що нам ремонт зроблять і що відокремимось від ЖЕКу, тому що ЖЕК нічого нам не робить. Зборів – таких як повинні бути – 50,1%, як пише закон України про ОСББ, – в нас не було. Аж у 2011 році ми взнали, що є створене ОСББ. Коли ми почали піднімати всі документи, то з’яувалося, що в червні 2008 року ОСББ було офіційно зареєстроване в Державній Палаті».

Наталія Сергієнко, голова ОСББ «Вербена»: «5 місяців, ціле літо я сама створювала це ОСББ, особисто тут збори збирала, але всі люди не виходили. У нас така активність, що декілька людей, десятки вийдуть, а всім решта байдуже. І я особисто ходила по хатам, кожного опитувала і пояснювала йому».

Сьогодні будинок знаходиться практично в аварійному стані, запевняє Марія Гузар, а оплата за косметичні ремонти збирається з них на рівні капітальних. Усі ці питання з моменту створення ОСББ, каже жінка, жодного разу не обговорювались.

Марія Гузар, голова ініціативної групи мешканців будинку на Корольова, 6: «Не було в нас таких зборів, щоб люди зібралися, як повинно бути. Щоби вирішували коефіцієнт оплати, наймали працівників на роботу, обирали правління – нічого в нас цього не було».

Ініціативна група мешканців будинку Корольова, 6, уже звернулась до юристів і вимагатиме повної ліквідації ОСББ «Вербена».

Мешканка будинку на Корольова, 6: «Без відома більшості мешканців будинку було створене це ОСББ. Вважаю, що на незаконних підставах. Будинок в аварійному стані. Його не варто було передавати в ОСББ».

Мешканка будинку на Корольова, 6: «Нещодавно у нас ліфт поламався, і не було кому відремонтувати. Люди застрягли на півтори години – і не було кому їх витягнути. Потім був випадок, що води не стало. Я подзвонила в ЖЕК, а вони кажуть, що «цей ваш будинок нам більше не належать і ми не знаємо, куди вам звертатись»».

Мешканець будинку на Корольова, 6: «Нас не влаштовує те, як створено це ОСББ, і взагалі – як воно існує. Ми хочемо з цим усім розібратися і закрити його повністю».

Богдан Горохівський, начальник юридичного відділу юридичної компанії «Титан консалтинг груп»: «Це вже другі збори. Люди звернулися до нас близько тиждень тому. Ми вже влилися у справу, працюємо над нею і надіємось на її успішне завершення».

Мешканці загальні збори про розформування ОСББ організовують вже вчетверте. На жодні такі зібрання, каже Марія Гузар, його голова Наталія Сергієнко не з’явилась.

Наталія Сергієнко, голова ОСББ «Вербена»: «Я спілкуюся з усіма мешканцями. А ті мешканці, які мене обговорюють, кажуть, що я накрала грошей, якісь рахунки, що якісь півмільйона вкрала, відмила з міською радою, що якість 100 тисяч мені з Києва дали. То все нісенітниці. Я з такими людьми спілкуватися не хочу. Я вважаю це нижчим своєї гідності».

За словами голови Наталії Сергієнко, сусіди, які проти діяльності ОСББ, мають борг в оплаті за квартиру, і тому планувати діяльність об’єднання, каже жінка, – важко.

 

Коментарі вимкнені.