Як під Тернополем отримати дачу

Тернополяни все частіше обзаводяться дачами. Земельну ділянку для ведення садівництва можна купити або отримати безкоштовно.

– Відповідно до законодавства кожен громадянин має право отримати безоплатно у власність земельну ділянку розміром не більше 0,12 га, – каже заступник начальника відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради Віктор Білецький. – Проблема тільки у наявності таких ділянок.

 

– Куди звертатися для виділення ділянки під дачу?

 

– У садівниче товариство “Тернопільське”. На його території розташовані кілька сотень дач. Вони – вздовж львівської траси по лівий бік, якщо їхати з Тернополя. Щоб отримати там ділянку, потрібно стати членом цього товариства. Про саму процедуру входження у його склад я нічого сказати не можу. Знаю тільки, що доводитиметься сплачувати певні членські внески, які ідуть на благоустрій території, де розміщені дачі. Зі всіма іншими питаннями – звертайтеся до керівництва організації. Їхній офіс – на вул. Шевченка 23, 44 у приміщенні готелю “Україна”.

 

– Чи є зараз вільні ділянки?

 

– Загальна площа землі, яка належить садівничому товариству “Тернопільське” – близько 146 га. Проте списки його членів уже давно сформовані, бо створене воно ще у 1994 р. Та, наскільки мені відомо, найближчим часом керівництво організації планує проводити інвентаризацію всієї належної йому землі для того, щоб забрати земельні ділянки від тих членів, які їх не використовують і віддати новим. Адже якщо людина не приватизувала виділену їй територію і не веде там належним чином господарства, а земля заростає бур’янами, то товариство має право забрати її і передати новим власникам.

 

– Чи є інші подібні структури, через які можна отримати дачу?

 

– Так, є багато інших садівничих товариств, які мають у користуванні земельні площі біля Тернополя, але уже за межами міста. Про них я нічого сказати не можу. Потрібно звертатися безпосередньо у відповідні сільські ради. А от на території міста в квітні цього року також було створене ще одне садівниче товариство “Калиновий цвіт”. Проте земельну ділянку йому ще не виділили. Зараз воно – на стадії розробки проекту землеустрою.

“20 хвилин”

Коментарі вимкнені.