Які надзвичайні події стались під час святкування Дня міста

Святкування чотириста сімдесят першої річниці Тернополя пройшло спокійно, запевняють правоохоронці та медики. Масові святкування без правопорушень забезпечили понад чотириста співробітників міліції. Попри великий потік автомобілів, на доргах області обійшлось без дорожньо-транспортних пригод. У суботу і неділю в місті працювали п’ять виїзних бригад станції швидкої медичної допомоги – три біля Тернопільського ставу і дві – у парку Національного відродження.

Близько шістдесяти тисяч тернополян та гостей міста брали участь у святкуванні чотириста сімдесят першої річниці міста. Тільки у Тернополі минулої суботи відбулось більше сорока масових заходів, переважно зосереджених на Співочому полі, парку Національного відродження, парку імені Тараса Шевченка, на набережній Тернопільського ставу та Театральному майдані. Щодня до чергових частин міськрайорганів міліції надходило близько шістдесяти заяв про злочини та події, що сталися на території області. Гарячими слідами міліціонери розкрили п’ять крадіжок приватного майна, викрили три факти незаконного обігу наркотичних речовин. На плечі комунальної служби міста лягло післясвяткове прибирання. Тільки аби прибрати Співоче поле було залучено близько півсотні працівників. До дванадцятої години понеділка усі частини міста, де проходили святкування, були чисті від сміття. Близько обіду на набережній тернопільського ставу залишилась лише розібрані конструкції сцени.

Сто п’ятдесят чотири виклики надійшли у станцію швидкої медичної допомоги у суботу, в неділю – двісті один. Медики кажуть – це небагато, адже приблизно таку ж кількість звернень фіксують і в будні. Три виїзні бригади лікарів швидкої допомоги чергували біля ставу, де проходив Чемпіонат Європи з водно-моторного спорту. Саме там, стверджують медики, і було найбільше роботи.

Характер роботи їх був забезпечити якнайменші втрати під час проведення змагань, бо там були випадки коли переверталися лодки, учасники попадали у воду, коли були удари від тих їхніх засобів плавальних. Один тільки випадок був серйозний, коли громадянин Росії – він перевернувся під час аварії і в нього була травма ноги серйозна, – розповідає заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи КЦШМД Людмила СМОЛЯК

Через велике скупчення людей у лікарів виникали і деякі труднощі – адже пройти до потерпілого і надати йому першу медичну допомогу було проблематично.

– Оце наші проблеми, які відчуваються завжди на таких заходах, а зараз це особливо було відчутно, тому що дуже було багато народу. Наприклад, вчора на Співочому полі, коли було одній людині погано в тому районі, де є фонтанчик, то ми змушені були присилати автомобіль швидкої допомоги з бригадою від центральної станції, тому що абсолютно не було можливості переїхати тому автомобілю, який чергував з бригадою там біля Співочого поля переїхати на другу сторону, тому що проїзду практично не було вільного, – каже Людмила СМОЛЯК .

Лікарі звертаються до тернополян і гостей міста надалі звертати увагу на карету швидкої медичної допомоги і давати їй дорогу, а до організаторів – на майбутнє подумати про спеціальну проїжджу частину для швидких.

 

 

Коментарі вимкнені.