Великодня паска на французький манер: детальний рецепт (Фото)

Фуд-блогер Настя Ганджа в деталях розповідає, як спекти паску за рецептом з книги Pierre Hermé “Pastries”.

Інгредієнти на 3 паски (діаметром 14 см, 10 см та 8 см):

500 г борошна;

70 г цукру;

100 г молока (27-29*С)

20 г свіжих дріжжів;

250 г яєць;

175 г вершкового масла кімнатної Т;

7 г солі;

150 г родзинок, в’яленої журавлини, вишень (можна настояти в ромі);

Глазур:

220-250 г цукрової пудри;

1 білок;

лимонний сік.

Спосіб приготування:

1. В чашу міксера з насадкою гак для дріжджового тіста (або миска+аналогічна насадка на ручному міксері) помістити борошно, цукор, молоко, дріжді і 100 г яєць*, вимішувати 15 хв (тісто має відходити від стінок посуди).

2. Додати решта яєць, масло та сіль, вимішуємо хвилин 12, потім додаємо родзинки, вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися. Тісто помістити в чисту миску та дати підійти в теплому місці близько години, поки не збільшиться вдвічі.

3. Тісто накрити плівкою та поставити в холодильник на 2-3 години (воно має збільшитися у 2 рази). Дістати, знову замісити руками, накрити плівкою та помістити в холодильник на ніч.

4. Зранку дістати тісто, сформувати вироби (розподіляємо по формах на 1/2, змащених маслом). Даємо підійти біля 1,5 годин (в мене було холодно і тісто підходило майже 3 години), верхівку змастити жовтком взбитим з 1 ст.л. молока, пекти 35-45 хв (всі духовки різні, орієнтуйтеся на свою духовку) при Т 180*С. Колір готового виробу золотистий, паличка виходить суха, якщо проткнути паску. Обережно дістати з форми та дати охолонути на решітці.

5. Пудру розтираємо з білком в пасту, додаємо лимонний сік, ретельно перемішуючи до портібної консистенції. Поливаємо паски, прикрашаємо за бажанням.

Смачного!

*В книзі вказано спершу додати 100 г яєць, але я раджу спочатку влити 150г, а в другий підхід додати решта 100г. Оскільки в першому випадку виходить дуже туге тісто, яке довелося домішувати руками, щоб не поламати міксер.

Джерело: ELLE

Коментарі вимкнені.