Великодня паска на французький манер: детальний рецепт (Фото)
Фуд-блогер Настя Ганджа в деталях розповідає, як спекти паску за рецептом з книги Pierre Hermé “Pastries”.
Інгредієнти на 3 паски (діаметром 14 см, 10 см та 8 см):
500 г борошна;
70 г цукру;
100 г молока (27-29*С)
20 г свіжих дріжжів;
250 г яєць;
175 г вершкового масла кімнатної Т;
7 г солі;
150 г родзинок, в’яленої журавлини, вишень (можна настояти в ромі);
Глазур:
220-250 г цукрової пудри;
1 білок;
лимонний сік.
Спосіб приготування:
1. В чашу міксера з насадкою гак для дріжджового тіста (або миска+аналогічна насадка на ручному міксері) помістити борошно, цукор, молоко, дріжді і 100 г яєць*, вимішувати 15 хв (тісто має відходити від стінок посуди).
2. Додати решта яєць, масло та сіль, вимішуємо хвилин 12, потім додаємо родзинки, вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися. Тісто помістити в чисту миску та дати підійти в теплому місці близько години, поки не збільшиться вдвічі.
3. Тісто накрити плівкою та поставити в холодильник на 2-3 години (воно має збільшитися у 2 рази). Дістати, знову замісити руками, накрити плівкою та помістити в холодильник на ніч.
4. Зранку дістати тісто, сформувати вироби (розподіляємо по формах на 1/2, змащених маслом). Даємо підійти біля 1,5 годин (в мене було холодно і тісто підходило майже 3 години), верхівку змастити жовтком взбитим з 1 ст.л. молока, пекти 35-45 хв (всі духовки різні, орієнтуйтеся на свою духовку) при Т 180*С. Колір готового виробу золотистий, паличка виходить суха, якщо проткнути паску. Обережно дістати з форми та дати охолонути на решітці.
5. Пудру розтираємо з білком в пасту, додаємо лимонний сік, ретельно перемішуючи до портібної консистенції. Поливаємо паски, прикрашаємо за бажанням.
Смачного!
*В книзі вказано спершу додати 100 г яєць, але я раджу спочатку влити 150г, а в другий підхід додати решта 100г. Оскільки в першому випадку виходить дуже туге тісто, яке довелося домішувати руками, щоб не поламати міксер.
Коментарі вимкнені.