Сітка для овочів: характеристики та критерії вибору
Сітки для овочів — міцні мішки різної місткості та розміру. Вони призначені для пакування, транспортування та зберігання цибулі, картоплі, буряка, моркви, інших коренеплодів і овочів. Фермери, сільськогосподарські підприємства та приватні покупці вибирають зручні мішки на сайті https://vialplus.com.ua/category/cetka-ovoshchnaya/, де можна знайти величезний асортимент надійних, легких, міцних і зручних виробів.
Характеристики
Сітка для овочів — зручний пакувальний матеріал. Її переваги:
-
Структура — великі отвори дозволяють переглядати продукцію та забезпечують її товарний вигляд. Овочі добре провітрюються, не загнивають, можуть зберігатися впродовж тривалого часу.
-
Гнучкість і міцність. У сітчастому мішку овочі розподіляються компактно. Матеріал м’який, але міцний, може набувати будь-якої форми (на відміну від ящиків). У сітці продукція добре просихає, природним чином очищається від налиплого піску та ґрунту.
-
Довговічність. Сітки можна використовувати багаторазово, що дає можливість заощадити.
-
Екологічна безпека. Матеріал не чинить негативного впливу на харчові продукти.
-
Мінімальна вага. Овочі та коренеплоди можна зважувати разом із сіткою — пересипати продукцію немає потреби.
-
Сітки для овочів не рвуться та не деформуються навіть за умови тривалого використання.
3 критерії вибору сіток для овочів
1. Увага на колір!
Мішки для овочів виготовляють з матеріалів різних відтінків. Фермери використовують колірну градацію для фасування врожаю. Рекомендовано зберігати:
-
у фіолетовій сітці — картоплю, баклажани, ріпу, буряк, цибулю;
-
у жовтій — солодкий і гострий перець, цибулю, горіхи, кукурудзу;
-
у зеленій — перець, огірки, капусту;
-
у червоній — картоплю, моркву, буряк, болгарський перець.
У жовті та червоні мішки можна складати деякі види фруктів. Найчастіше це апельсини, яблука, грейпфрути, помело, мандарини та інше.
2. Вид, матеріал і розмір
У продажу є продукція для ручного та автоматичного фасування. Зазвичай сітки вибирають за розміром і місткістю:
-
20*30 см — до 2,5 кг;
-
25*40–30*45 см — до 5–9 кг;
-
35*50–40*60 см — до 15–20 кг;
-
45*75–50*80 см — до 30–40 кг.
Запропонована також рулонна продукція. Її розміри варіюються від 30*40 см до 55*80 см, місткість досягає 2,5–25 кг.
3. Матеріал
Для виробництва використовують поліпропілен (ПП) і поліетилен (ПЕ). Сітки, що виготовлені з таких матеріалів, використовують для зберігання будь-яких овочів і фруктів. Поліпропілен міцніший і стійкіший до ультрафіолету, він плавиться за вищих температур (до 180°C), але поліетилен гнучкіший і щільніший. Вибір варто робити в залежності від конкретних потреб, а якщо виникають сумніви — зверніться до професіоналів.
Коментарі вимкнені.