«Безкоштовний проїзд» вартістю від 850 гривень

Дедалі частіше до рук правоохоронців потрапляють посвідчення з явними ознаками підробки. Спритники не тільки переклеюють фотокартки із чужих на свої, але й міняють дати народження, імена, прізвища, підробляють, власне, самі бланки, печатки тощо. І все це, заради безкоштовного проїзду у пасажирському транспорті.

Під час відпрацювання електропоїзда сполученням Тернопіль-Зборів правоохоронці затримали громадянина Ярослава К. Працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей лінвідділу на станції Тернопіль виявили у нього підроблені документи. А саме посвідчення інваліда 2 групи з переклеєною фотокарткою, яке він пред’явив для безоплатного проїзду . У кращому випадку, упійманому на гарячому громадянину загрожує чималий штраф.

Загалом за тиждень правоохоронці зазвичай вилучають від 8 до 10 підроблених посвідчень. Безумовно, здебільшого за подібні правопорушення загрожує чималий штраф. Втім, злісним порушникам, відповідно до статті 358 Кримінального кодексу України, можуть обмежити волю строком до 3 років, повідомляє прес-служба СЗГ УМВС України на Львівській залізниці.

Коментарі вимкнені.