Для чого проводять конкурс бізнес-планів

Щоб залучити молодь до підприємницької діяльності,  виявити охочих і здатних до підприємництва молодих людей, та всебічної допомоги майбутнім та діючим підприємцям вже понад десять років в Тернопільській області проходить Регіональний конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді.

Як повідомив під час брифінгу, який відбувся в облдержадміністрації, керівник Тернопільського обласного молодіжного центру праці Святослав Абрамюк: «Головна ідея проекту, який проходить щорічно, спрямована на сприяння реалізації підприємницьких ініціатив молоді та практичного їх втілення».

Цьогорічний конкурс бізнес-планів та соціальних проектів проходить під гаслом «Бізнес починається з ідеї» .

Перший тур конкурсу це: широка інформаційно-рекламна та навчально-просвітницька  діяльність серед молоді, а також робота по формуванні Експертної ради для аналізу та оцінювання проекту.

Особливістю та результатом проведення  конкурсу бізнес-планів на сьогоднішній день є: постійне залучення бізнес-партнерів, а також молодих підприємців, які в минулі роки були учасниками конкурсу бізнес-планів, зростання кількості учасників конкурсу та партнерів, участь у навчально-просвітницьких та інформаційних заходах «Основи бізнес-планування для молоді» близько 500 молодих людей.

Наступний тур конкурсу – це робота Експертної ради члени якої працюють на громадських засадах. До її складу входять молоді підприємці, фахівці з питань інвестицій та фінансів, представники державних органів влади, науковці, та інші фахівці.

Оцінювання здійснюється за такими критеріями: відповідність вимогам до структури бізнес-плану; наявність чіткого фінансово-економічного обґрунтування проекту; ефективність використання коштів (період окупності, прибутковість проекту, соціальний ефект); забезпечення створення нових робочих місць для молоді; оригінальність та обґрунтованість ідеї; соціальна значущість проекту, суспільна корисність (прибутковість) від його реалізації.

Додаткову інформацію можна отримати за тел. 23-59-77.

Коментарі вимкнені.