На Тернопільщині нагородили самих творчих

Церемонія нагородження лауреатів цієї престижної нагороди відбулася 25 травня у приміщенні обласної філармонії.

До речі, це уже втретє преміями відзначаються найвидатніші твори літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність.

Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, звертаючись до цьогорічних лауреатів, зазначив, що вручення обласних премій є визначною подією в культурному та літературно-мистецькому житті нашої області.

«Комітет з присудження обласних премій в галузі культури відзначив 19 кращих творчих особистостей області в 11 номінаціях за підсумками 2010 року. – сказав Валентин Хоптян – Це достойні і знані в нашому краю люди, праця яких заслуговує на визнання та пошану. Переконаний, що вручення цьогорічної премії цим поважним творчим особистостям примножить престиж лауреатського звання!».

Валентин Хоптян наголосив, що він високо цінує вагомий внесок лауреатів у відродження і розвиток культури українського народу.

«Щиро зичу міцного здоров’я, благополуччя, творчої наснаги у справі поповнення скарбниці народного мистецтва», – сказав у вітальному слові голова облдержадміністрації.

Відтак, разом із заступником голови обласної ради Олегом Боберським, він вручив обласні премії в галузі культури за підсумками 2010 року таким номінантам:

У номінації «Етнографія і музейна справа – імені Володимира Гнатюка» – Олександру Смику, автору музею фотосвітлин  Генріха Германовича та садиби скульптур «Територія вільних муз».

У номінації «Краєзнавство – імені Петра Медведика» – групі авторів: Геннадію Яворському, Михайлу Ониськіву, Ірині Дем’яновій, Ганні Івахів, Ігорю Дуді – авторам Тернопільського Енциклопедичного Словника.

У номінації «Література – імені Богдана Лепкого» – Ярославу Павуляку, автору збірки «Дороги додому».

У номінації «Твір для дітей та юнацтва – імені Іванни Блажкевич» – Олегу Герману, автору казки-гри «Сто потайних дверей, або Пригоди джури Михайлика», «Хресне сходження».

У номінації «Театральне мистецтво – імені Леся Курбаса» – народній артистці України Любові Ізотовій, автору і виконавиці пісенно-сценічного створення образу Соломії Крушельницької.

У номінації «Музичне мистецтво – імені Соломії Крушельницької» – Ярославу Злонкевичу, автору збірника пісень «На крилах надії».

У номінації «Публіцистика – імені Ярослава Стецька» – Богдану Мельничуку, Віктору Уніяту – авторам книг «Симон Петлюра і Тернопільщина», «Великий українець з Тернопілля. Я.Стецько: життєвий шлях провідника ОУН», «Вірна дочка України. Я.Стецько: життєпис у боротьбі».

У номінації «Журналістика – імені Володимира Здоровеги» – Василю Тракалу, Володимиру Мельничуку, Марії Іжук, Михайлу Терпаку – авторам видання «Береги свободи слова. Історія сучасної Бучаччини в репортажах, інтерв’ю,  статтях».

У номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво – імені Ярослави Музики» – Ярославу Кравченку, автору книги «Школа Михайла Бойчука. 37 імен».

У номінації «Образотворче мистецтво – імені Михайла Бойчука» – Дмитру Пилип’яку, автору скульптури «Пам’ятник жертвам голодомору 1932-1933 років».

У номінації «Архітектура – імені Георгія Пінзеля» – Богдану Гром’яку, автору архітектурного проекту «Квартал зблокованих котеджів».

Коментарі вимкнені.