Понад тисячу прочан з Тернопільщини прибули до Зарваниці (фото)

15 липня о 9 годині колона паломників, що налічувала 26 груп, вирушила від Катедрального собору Тернополя на Всеукраїнську та молодіжну прощу до Марійського духовного центру Зарваниця. Паломництво проходить під гаслом «Не бійся!». Протягом двох днів понад тисячу прочан йшли маршрутом Тернопіль-Струсів-Зарваниця.

Проща до Зарваниці

Проща до Зарваниці

Проща до Зарваниці

Першу зупинку вони зробили, подолавши 15 км., у селі Мишковичі, розповів «Погляду» Степан Барна. Він ніс попереду усієї колони мощі св.Шарбеля-чудотворця.

Степан Барна несе Мощі св.Шарбеля-лівійського ченця і чудотворця
Степан Барна несе Мощі св.Шарбеля-лівійського ченця і чудотворця
Мощі св.Шарбеля-лівійського ченця і чудотворця Проща до Зарваниці
Мощі св.Шарбеля-лівійського ченця і чудотворця

–        Відчуття неповторні. Я на прощу ходжу з дитинства. Спочатку ходив із Чортківщини з друзями та батьками. А  тепер із Тернополя. Я по сьогодні пам’ятаю ті моменти,  коля ми ночували під церковою. І кожен раз дивуюсь щирості людей. Усі вітають чимось пригощають, – каже чоловік.

В Микулинцях прочани зробили другу зупинку.  До Зарваниці залишилось 39,7км.

 

Пройшовши майже половину дороги, прочани зробили третю зупинку в Струсові. Там і переночували в санаторні школі-інтернаті для дітей із захворюванням серцево-судинних систем. Прочан нагодували та влаштували перегляд фільмів патріотичної тематики.

–       Усі були втомлені, але щасливі, – каже Степан Барна.

Протягом усієї подорожі до колони приєдувалися люди. Тому до Зарваниці дійшла значно більше людей, чим вирушило з Тернополя.

Проща до Зарваниці
До Зарваниці 6 км.

Близько 16 години прочани прийшли до Зарваниці, де їх вітав Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук.

Проща до Зарваниці

Надія Греса

Фото Степан Барна

-1 thoughts on “Понад тисячу прочан з Тернопільщини прибули до Зарваниці (фото)

  • 23:31 | 17.07.2011 о 23:31
    Permalink

    …”Паломництво проходить під гаслом «Не бійся!»…” – А треба боятися! – Бога боятися!, бо ішли всі вклонятися Марії, такій собі “заступниці”. Від кого заступниці? – від гніву Божого?. Невже не знаєте, що через Марію не прийдете в Царство Боже – бо написано «Господи, – каже до нього Тома, – не знаємо, куди ти йдеш. І як нам знати тую путь?» Ісус до нього: «Я – путь, істина і життя! Ніхто не приходить до Отця, як тільки через мене.” не сказано – “і через Марію”! Тільки Ісус – дорога до спасіння! І нам не треба заступництва, нам навпаки потрібне ЄДНАННЯ з Богом!

    ..Більше того – не на прощення гріхів ходили і ходять туди люди – а на здобуття на свою душу величезного гріха, що моментально позбавляє шансів на спасіння – бо казав Бог не вклонятися нікому і нічому, чи ви вже забули перші 2 заповіді
    “1) Хай не буде тобі інших богів передо Мною!

    2) Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене,
    і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.
    – авжеж, більшість прочан так і небачили такої 2 заповіді – бо католицькі “владики” викинули її а натомість розформували іншу на дві – uk.wikipedia.org/wiki/Десять_заповідей
    Робіть висновки, починайте думати мозком, читайте справжнє Писання – Біблію, а не “писання” тих хто називає себе “духовенством” а вас охрестив “мирянами”.

  • 15:39 | 18.07.2011 о 15:39
    Permalink

    я дуже щаслива, що взяла участь у прощі, це моє духовне збагачення!!

Коментарі вимкнені.