Главу УГКЦ на Тернопільщині зустріли в українських традиціях (фото)

16 липня 2011 року у місті Зборові свободівці – голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда та міський голова Тернополя Сергій Надал зустрічали Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава Шевчука та Архієпископа Барселони Луїса Кардинала Мартінеса Сістака. Також почесних гостей вітав правлячий архиєрей Тернопільсько-Зборівської єпархії владика Василій Семенюк. Зустріч відбулася біля козацької могили.

Патріарх Святослав та Його еміненція Луїс Кардинал Мартінес Сістак прибули до Тернопільської області, щоб взяти участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці. Прощу також відвідають митрофорний протоієрей Йосиф Казанова-і-Мартурель, який є засновником української греко-католицької громади у Барселоні, ректор римо-католицької семінарії в Барселоні монсеньйор Йосиф Туруля Гаріга та настоятель церкви Святої Моніки в Барселоні о. д-р Гектор Рауль Ціммер.

 

«Тернопільщина – край культури і духовності. У нас розташовано чи не найбільше в Україні храмів. Крім того, у Тернопільській області знаходиться величний духовний центр – Зарваниця, який внесено до переліку 15 найвизначніших святинь католицького світу. Щороку на прощу до Зарваниці з’їжджаються тисячі паломників з усіх куточків України та з-за кордону», – вітаючи гостей, зазначив очільник обласної ради Олексій Кайда.

Проща до Зарваниці

Коментарі вимкнені.