У Тернополі пройдуть акції протесту проти репресій

17 січня у Тернополі заплановані акції протесту «Репресіям – НІ». Таке рішення було схвалено напередодні координаційною радою громадських організацій «Українська справа» та організаціями підприємців.

“Політику команди Януковича можна розцінювати як новітні репресії проти українців. Схвалення податкового кодексу, зростання цін і тарифів, підготовка до прийняття житлового і трудового кодексів – все це комплекс заходів спрямованих на зубожіння і без того бідного українського трударя і збагачення правлячої кліки”, – ідеться в заяві ГПО “Українська справа”.

Поштовхом для проведення протестних акцій стало ув’язнення активістів підприємницького майдану та керівників патріотичної організації “Тризуб ім.С.Бандери”, зокрема керівника обласної молодіжки Василя Лабайчука (21 рік).

“Ми не можемо стерпіти того, що людей, які намагаються відстояти свої права, тих, хто реально вболіває за Україну і щиро вірить в її ідеал сьогодні притягують до кримінальної відповідальності. Політичні репресії повертаються. Завтра це може торкнутися кожного, адже ми на порозі нової епохи толітаризму з проросійським обличчям. Влада Януковича – новий окупаційний режим і з нею слід поводитися, як з владою окупантів”, – прокоментував ситуацію один з керівників “Української справи” Тарас Гребеняк.

Коментарі вимкнені.