За п’ять гривень у місяць тернополяни забудуть, що таке запах сміття

У кінці червня міська влада Тернополя виділила 700 тисяч гривень для мешканців села Малашівці, щоб ті дали можливість продовжити вивозити сміття з міста на полігон біля села. Передавши гроші сільраді, мерія вирішила проблему з вивозом сміття до жовтня. Уже вересень.

Для того, щоб не відбувся повтор сміттєвої кризи у Тернополі, міська влада знайшла приватного підприємця, який готовий приймати сміття міста. Але для цього потрібно ввести нову послугу для тернополян – це плата за вивезення та схоронення сміття, – говорить міський голова Тернополя Сергій Надал.

–          У Малашівці ми вже не будемо возити сміття. Губернатор місце на нове  сміттєзвалище не виділив. Варіантів не має. Тому або повтор сміттєвої кризи, або ми вирішимо це питання раз і назавжди. Ми вводимо окрему послугу, яка по нашим підрахункам, буде близько 5 гривень, – каже мер. – І тернополяни  забувають, що таке запах сміття.

 

-1 thoughts on “За п’ять гривень у місяць тернополяни забудуть, що таке запах сміття

  • 12:56 | 5.09.2011 о 12:56
    Permalink

    Тоді за що ми платимо жеку? Я просто в шоці з тих нововведень! 5 грн – в місяць, тиждень, день? Як завжди, все “прозоро”( Крім того, не вірю, що ті 5 грн затримаються надовго – зростає ціна на пальне і т.д. – зараз почнуть ціни піднімати. Нова влада не дбає про людей. Ганьба такому меру і такому рішенюю.

    • 13:09 | 5.09.2011 о 13:09
      Permalink

      Ну так. Краще нехай буде як при Заставному. Зі сміття вилазити не будемо. Завоняємося, прославимось – ото щастя

  • 13:26 | 5.09.2011 о 13:26
    Permalink

    Так Таня, хай буде як при Заставному) Принаймні, багато люедй розуміє, що “сміттєвий скандал” був штучним, влаштований свободівцями і самим Надалом, який обіцяв тернпоолянам побудувати сміттєпереробний завод . А тепре не пройшло і пів року, як “здувся” – найлегше збирати гроші з тернополян та ще й за те, що совї обіцянки не виконав. Ну а такі тернополяни, як Таня, замість того, щоб заперечити, будуть платити скоро за повітря (зрештою, так воно і було проанонсовано – платимо 5 грн за свіже повітря)

    • 13:50 | 5.09.2011 о 13:50
      Permalink

      Дивує мене позиція тернополян. Був Заставний – скільки було не задоволення і притензій до нього. З’явився Надал – знову претензії. Та коли Ви, люди, почнете бачити щось хороше в цьому житті. Вам ненадоїло смердіти більше чим це сміття через яке зараз у Вас суперечка

  • 13:32 | 5.09.2011 о 13:32
    Permalink

    Ви не праві. Я не прихильниця Надала чи свободи. Але мені подобається, що вони шукають рішення. Бюджет міста при врахуванні інфляції менший, чим на третину як при Заставному. І Заставний ж не знайшов вихід з цього. а може не хотів. І я краще буду плати 5 гривень за свіже повітря, чим ходити і перебирати сміття під ногами, як при Заставному

  • 16:10 | 5.09.2011 о 16:10
    Permalink

    “міська влада знайшла приватного підприємця, який готовий приймати сміття міста.”

    Проблема не в тому хто буде приймати.
    Проблема в тому куди вивозити.

    Якщо почнуться проблеми не варто панікувати варто самоорганізуватись і відтягувати сміття у різні села. Раз в пів року думаю односельчани дозволять вивести машину сміття.

  • 16:30 | 5.09.2011 о 16:30
    Permalink

    Сміття,яке ви перебирали ногами при Заставному – не Заставний кидав. А такі самі тернпооляни,я к ми з вами. А Надал обіцяв спорудити сміттєпереробний завод. Багато людей проголосувало за нього якраз через цю обіцянку. Добре, нехай буде 5 грн, я їх заплчу. Але середньостатистична сімя скаладається із 4 ченів сімї -це вже 20 грн? Чи як? Підрахунки прості: в моєму домі є 54 квартири. Якщо по 5 грн з квартри – виходить 270 грн в місяць. Не буде жодна фірма обслуговувати дім за 270 грн в місяць. За неофіційними даними, стільки вартує вивезення одного автомобілля із сміттям (300 грн – собівартість). Може я володію не достовірними даними, може й не права. Але вводити цю плату – абсурд. При чому такий, який вимагає взагалі реформування системи ЖКГ.

    • 16:45 | 5.09.2011 о 16:45
      Permalink

      Давайте зачекаємо. Ще навіть року не пройшло від його каденції. Не все так швидко робиться. Тим більше бюджет мізерний. Добре, що САМЕ ЗАРАЗ ця проблема вирішена. Час все покаже

Коментарі вимкнені.