Файне місто тернополяни перетворюють на ТерноБиль (фото)

“Файне місто Тернобиль” – це альбом в якому тернополянка Яна Іщук збирає фотографії бруду, що утворений людиною, який залишається після її відпочинку, її безвідповідальності.

Тут збираються чоловіки поговорити про свої “таємні справи”. Говорять і п”ють стоячи, або спершись на пень. Завжди залишають по собі сміття і приходять знову. Люди, котрі живуть через дорогу в приватному районі час від часу прибирають. Всі одне до одного звикли – чоловіки до того, що за ними приберуть, а жителі – що це ніколи не закінчиться.

Закинутий, але діючий дитячий майданчик. Нещодавно качельку пофарбували в жовто-сині кольори. Нащо – я не знаю. Напевно, була зайва фарба.

Це така кладочка в заповіднику-дендропарку. В кутківецькому надставному лісі всі п”ють – усе місто тут п”є, відпочиває, засмагає. І при чому тут прийнято не сидіти на тому ж місці, де вже були, а йти на нове і там залишати по собі нове сміття і спалену від вогнища землю. Чим далі в середину лісу – тим більше “місць відпочинку”. Тут нема ягід, грибів – тут не може нічого вирости.

Це так виглядає територія дендропарку-заповіднику на тому ж районі Дружба, над озером. Типовий портрет скнари-чиновника .


Ззовні здається доброю ідеєю, але всередині колеса пусті, гнучкі і самі сповзають потрошку донизу. Тому пісок з землею сиплеться і сиплеться, одним словом – не дуже мудрі роблять двічі. А може і більше разів.

 

 

Коментарі вимкнені.