Михайло Гросуляк запрошує тернополян у гастрономічно-краєзнавчу подорож та обіцяє казку

Запрошуємо у гастрономічно-краєзнавчу подорож з Господарем – Михайлом Гросуляком.

З 6 по 9 серпня 2013 року.  Початок та кінець подорожі – у Тернополі.

Дністер – унікальна ріка. Дністровський каньйон – найбільший в Україні і один з найбільших у Європі. Тут понині збереглися заповідні ліси і неторкана природа. І все це в умовах ніжного середземно-морського клімату.

Подорож Дністровським каньйоном – незрівнянна. Сплави по Дністру заворожують. Високі залісyені береги з розмаїттям рідкісних рослин змінюють камянисті крутосхили, а пологі береги – стрімкі скелі, що піднімаються із води.

На Дністрі знаходиться найвищий в Україні прямовисний скелястий річковий берег висотою 250 метрів і протяжністю 1,5 кілометри. Тут збереглися геологічні пам’ятки світового значення, яким майже 500 млн. років.

За оцінками фахівців, Дністровський каньйон є одним з наймальовничіших місць України.
Ми будемо мандрувати на плотах, зроблених з пластикових пляшок. Плоти, як транспортний засіб, відповідають вимогам комфорту для мандрівників, безпеки, зручності проведення фотосесій безпосередньо на маршруті.

Географія мандрів з Господарем – Тернопільське Подністров’я і все, що є найцікавіше в ньому.
Сплав по Дністру з Господарем це не просто переміщення з пункту «А» в пункт «Б», а обов’язкове відвідування всіх найцікавіших об’єктів на маршруті: урочищ, скель, водоспадів. Ними унікальність Дністровського каньйону і зумовлюється – нічого подібного і в такій кількості на інших річках немає.

«Дивосвіт Дністровського каньйону» – триденна подорож у казку. Подорож гастрономічно-краєзнавча та еколого-просвітницька. Її мета – відкрити для Вас красу природи Дністровського каньйону та познайомити із кращими стравами наддністрянської кухні.
Гастрономічно-краєзнавчий аспект дністровських мандрів це ексклюзивна пропозиція мережі ресторанів «Самогонна ресторація».

Програма туру:
День 1. Перехід Уніж – урочище Берем’яни
• зупинка біля с.Уніжа (5), у мальовничій долині біля Уніжа знаходимо Вільховецькі водоспади;
• табір при впадінні р.Золотої (6), екскурсія берегами р.Золотої; вечеря від Господаря.
продовження сплаву; милуємося червоними та сірими кам’яними стінами каньйону та спостерігаємо за сірими чаплями та чорними лелеками;
• табір біля Червоної гори в урочищі Берем’яни (7);
• вечеря від Господаря;
• нічне сходження на Червону гору (в місячну ніч краєвид просто фантастичний!)

День 2. Перехід Берем’яни – с.Літячі
• екскурсії до цілющого джерела ; місць зростання аборигенної скельної та степової флори в межах урочища «Червона гора» ;
• продовження сплаву; пропливаємо поз острови «Інь-Янь» біля с.Литячі;
• обід від Господаря в с.Берем’яни (8);
• екскурсія до старовинного дубу та печери вдлюдника у с.Литячі: печера розташована у надзвичайно мальовничому місці, в скелі на висоті більше 100 м над водою, звідки відкривається чудовий краєвид на звивисту річкову долину з островами «Інь-Янь»;
• екскурсія до травертинового масиву біля с.Литячі;
• зустріч з місцевою знахаркою, бабкою-травницею
• вечеря з Господарем та різноманітні атаркції
• банний день

День 3. Перехід Литячі – Устечко – Джуринський водоспад
• сніданок у Литячі
• зупинка в урочищі Шутроминці (9); екообід – з того, що знайдемо під ногами та в річці: кропива, лобода, дикий часник, кульбаба та раки, головень, судак, можліво сом, окунь.
• сплав до Устечка (10), де закінчується водна частина туру;
• блискавичний трансфер автобусом до Джуринського водоспаду (11); екскурсія до печери відлюдника та водоспаду «Дівочі сльози»; огляд Джуринського (Червоноградського) водоспаду та руїн Червоноградського замку; купання в гуркотливому водоспаді – «дністровське джакузі»;
• фольк-вечір, святкова вечеря, прощання з Дністром
• ночівля на Джуринському водоспаді, бавимо себе сами навкруг багаття

День 4. Поверненння до Тернополя
• Сніданок на водоспаді
• Трансфер до Тернополя (близько 12ої)
• Загальний прощальний обід з українськими музиками у Самогонній Ресторації “Старий Млин” з Господарем!
• Прогулянка містом, водна екскурсія катером по Тернопільському ставу, відвідини ресторанів Михайла Гросуляка

Коментарі вимкнені.