Науковий експеримент в Козові

Непоміченою пройшла така подія в житті Козівського району, як вступ на посаду Начальника управління сільського господарства Погайдака Миколи Миколайовича!

Я особисто знаю цю скромну чудову людину, та який науковий потенціал криється за зовнішньою скромністю, який це гігант наукової думки! Він на власному подвірї, за адресою Козова вул. РОКСОЛАНИ 23 проводить наукове природнє схрещування яблунь з лопухами. В цьому йому дуже допомагають бджоли, які по сусідству з ним живуть. Та йому завжди заважав у впровадженні цього експерименту Олійник, то напише селищному голові про забур’янення, то пофотографує, то хотів показати до дняНезалежності фотомонтаж, постійно заважав, що прийшлося викосити майже весь високо-якісний лопуховий генофонд, що дало велику втрату для наукових досліджень, йому для цього довелося навіть залучити сторожа з райдерж адміністрації та провести суботник по благоустрою приватної території. Та Олійник і на це написав до комісії з законності чи законно залучає сторожа голова райради до прибирання приватної території. Та він і тут з честю відписався: -Використання сторожа до прибирання приватної території не знайшло свого підтвердження ! Хоча на комісію запросили сторожа, де було сказано, що Погайдак заплатив сторожу 30 гривень. Ця надзвичайно скромна людина будучи головою райради, сам нічого не робив і людям нічого не говорив, можна було і в карти на комп’ютері пограти, художню книжку почитати, його дуже за це любили працівники райради.

 

Коли повністю вдасться схрестити яблуні з лопухом, тоді можна буде побудувати в Козові якийсь консервний завод по переробці лопухових яблук на якусь мармоляду або вино, це буде сприяти великому притоку інвестицій, так як зараз сприяє книжка «КОЗІВЩИНА» , особливо ті перші два портрети. Заради цих наукових досліджень шановний Микола Миколайович регулярно на роботу їздить службовою машиною, а це як мінімум 50 км. в день, та чого не зробиш заради науки. Та Юрій Йосипович добре знає цього трудівника, тому також скромно прикриває його науковий потенціал, щоб шановного Миколу Миколайовича та не забрали кудись на верхи, а це була б велика втрата для району та і науки взагалі. А я думаю, що такий надзвичайно-цінний досвід обов’язково потрібно поширювати поміж всіма працівниками с\г виробництва. Для чого нам потрібно буде молоко та м’ясо, коли ми будемо мати багато мармоляди або вина. Уявіть собі, нам не потрібно ні копати ні садити, вітер нам посіє яблуневі лопухи і ми тільки збираємо яблука з них, і робимо багато мармоляди, або вина!

 

Я думаю що до цього прислухається обласне керівництво та проведуть в Козові обласний семінар по поширенню такого цінного досвіду по всій області, а може і по Україні. Добре, що зараз ніхто не заважає проводити такий цінний науковий експеримент, може вдасться заслужити якусь «Шнобелівську премію» , або щось інше більш цінне.

 

І.Українець

 

Коментарі вимкнені.