СБУ підтвердило, що на Тернопільщині збирають «данину» з сільгоспвиробників

У відповідь на депутатське звернення народного депутата Василя Деревляного Перший заступник Служби безпеки України підтвердив: «…що керівництво Теребовлянського, Борщівського, Заліщицького та Збаразького районних державних адміністрацій звернулося до керівників сільськогосподарських підприємств вказаних районів з проханням за можливості надати спеціальним фондам, створених при цих адміністраціях, добровільні безкорисливі пожертви у розрахунку по 50 гривень з одного гектара землі, що перебуває в користуванні підприємства», – повідомляє прес-служба ВО “Батьківщина”.

За даними у відповіді СБУ, так зване прохання голів райадміністрацій мало рекомендаційний характер, хоча за інформацією, яку народному депутатові надали сільгоспвиробники, людям дали банківські рахунки і вказали конкретні суми, які потрібно сплатити. В разі відмови платити кошти, пообіцяли забрати урожаєм.

Наразі: «матеріали перевірки для надання правової оцінки та вжиття заходів у межах законодавчо визначених повноважень передано до прокуратури Тернопільської області», – йдеться у відповіді Служби безпеки України.

Окрім СБУ, Василь Деревляний як народний депутат також звернувся до Генеральної прокуратури України, адже на депутатське звернення, щодо даного питання прокуратура області, всупереч фактів підтверджених обласним СБУ, ані існування фондів, ані вимагань (чи то прохань) коштів керівництвом райадміністрацій у сільгоспвиробників, не підтвердила.

Завдяки тому, що дану проблему Василь Деревляний озвучив під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України з трибуни, даним питання зайнялися у Нацдержслужбі, Мінагрополітики та в Мінрегіону. Про це йдеться у листі Секретаріату Кабінету Міністрів України заступникові Голови Верховної Ради України М.В. Томенку.

-1 thoughts on “СБУ підтвердило, що на Тернопільщині збирають «данину» з сільгоспвиробників

  • 15:37 | 19.10.2011 о 15:37
    Permalink

    Мабуть декому бракує грошей на нового вертольота чи то золотого унітаза …..

Коментарі вимкнені.