“Тернопільобленерго” тепер не стратегічна енергопостачальна компанія

Кабінет міністрів виключив 20 енергопостачальних компаній, а також енергогенеруюче “Дніпренерго” (Запоріжжя), “Західенерго” (Львів), “Центренерго” (Київська область) і “Донбасенерго” (Донецьк) з переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави. Про це сказано в постанові уряду №162 від 23 лютого.

Своїм рішенням Кабмін вніс відповідні зміни до постанови №1734 від 23 грудня 2004 року і №999 від 3 листопада 2010 року.

Так, крім генерацій, Кабмін виключив зі списку стратегічних “Прикарпаттяобленерго” (Івано-Франківськ), “Львівобленерго”, “Одесаобленерго”, “Полтаваобленерго”, “Сумиобленерго”, “Чернігівобленерго”, “Крименерго”, “Вінницяобленерго”, “Волиньобленерго”.

Крім того, до стратегічних тепер не належать “Дніпрообленерго”, “Донецькобленерго”, “Закарпаттяобленерго”, “Запоріжжяобленерго”, “Миколаївобленерго”, “Тернопільобленерго”, “Харківобленерго”, “Хмельницькобленерго”, “Черкасиобленерго”, “Чернівціобленерго”, а також “Київенерго”.

Уряд ухвалив, що плани розміщення акцій енергокомпаній та умови продажу державних пакетів акцій зазначених підприємств узгоджуються з Кабміном.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко прогнозує приватизацію у 2011 році держпакетів 2 енергогенеруючих компаній, а також 5-6 обленерго.Зі слів міністра, перший конкурс буде оголошено у середині 2011 року.

Раніше голова Фонду державного майна Олександр Рябченко повідомляв, що першими двома генераціями, які заплановано приватизувати, стануть “Західенерго” та “Дніпроенерго”.

Коментарі вимкнені.