У Тернополі не їздять маршрутки – перевізники страйкують

Сьогодні вранці десятки перевізників та водіїв взяли участь в акції непокори, її влаштували як протест проти монополізації ринку перевезень. Автобуси з протестними плакатами стояли поблизу дамби, а також на «бамі». Перевізники стверджують, що міська влада хоче провести конкурс на маршрути з порушеннями законодавства і монополізувати ринок.

–          За умовами міської ради, участь у конкурсі перевізників можуть брати тільки ті перевізники, які мають кілька десятків автобусів, – розповідають підприємці, які займаються перевезеннями, –  якщо хтось має три машини, то він «пролітає», може лише здати транспорт в оренду.

Як розповів учасник акції непокори Андрій, на думку перевізників міська рада неправомірно об’єднала маршрути в об’єкти.

– Можна було об’єднами маршрут рентабельний з нерентабельним, а тут виходить, що всі прибуткові маршрути з’єднали в об’єкт № 6, там маршрутів аж 13, обслуговувати їх може тільки той перевізник, який має 96 машин, – обурюється пан Андрій, –  як ви думаєте, в кого з перевізників є така кількість автобусів?

Перевізник каже, що маршрутними дійсно звертались до міського голови з проханням підняти ціну проїзду до двох з половиною гривень, втім визнає, що водії б погодились і на дві гривні.

Тернополянка Оксана запізнилась сьогодні на роботу на пів години, каже – не мала чим доїхати. Тернопільських перевізників вона не підтримує і переконана – міській раді треба провчити маршрутників.

–          Як потепліє, то пішки ходитиму, або ровера собі куплю, – обурюється Оксана, – та це ж просто неможливо. Більшість водіїв – хами, які слухають шансон, кричать на пасажирів, курять за кермом. Шкода, що нема більше тролейбусів, вони мають безліч переваг.

Тернополянка додає, що людям теж треба було протестувати проти таких послуг і з тиждень не їздити в маршрутках, припускає, що це допоможе покращити якість перевезень.

У прес-службі міскої ради кажуть, що Тернопільська міська рада відкрита для ведення конструктивного діалогу з перевізниками, але в прийнятті своїх рішень вона буде керуватись виключно інтересами громади міста, а не окремих представників транспортного бізнесу.

Деякі перевізники пробують взяти громаду в заручники, – пояснюють в міській раді. Не всі перевізники готові виконати вимоги міської ради:  дотримуватись законодавства щодо заборони куріння, розмов по мобільному телефону під час перевезення пасажирів.

Як повідомляє сайт міської ради:  “8 лютого незадоволені перевізники зупинили частину маршрутів та оголосили страйк. Страйкують лише два перевізника, приблизна кількість одиниць транспорту в межах 50, а це менше 1/4 від загальної кількості. Перевізники в черговий раз вимагають підняти тарифи на перевезення пасажирів до 2 грн. 50 коп. Іншою вимогою перевізників є перегляд умов конкурсу на перевезення пасажирів, котрий оголосила міська рада.

Конкурс, що оголосила міськрада зобов’язує перевізників перевозити пільгові категорії пасажирів, без обмеження в їх кількості. Також, передбачено встановлення у маршрутках GPS навігаторів та спеціальних пристроїв для контролю графіків руху та якості перевезення пасажирів. Окремі перевізники проти.”

Кароліна Говірка

-1 thoughts on “У Тернополі не їздять маршрутки – перевізники страйкують

  • 12:30 | 8.02.2011 о 12:30
    Permalink

    заголовок некоректний. В Тернополі їздять маршрутки, але в малій кількості….

    • 15:06 | 8.02.2011 о 15:06
      Permalink

      Та.. в заголовку не сказано, що в Тернополі не їздять всі маршрутки:)

    • 15:17 | 8.02.2011 о 15:17
      Permalink

      добре що не всі страйкують))

  • 17:01 | 15.02.2011 о 17:01
    Permalink

    Про перевізників сказали, а те, що світлофор цілий тиждень не працював на мості через озеро і що міліція (ДАІ) замість того, щоби поставити регулювальника займалась оштрафуванням водіїв, зловживаючи нагодою нібито несправності світлофора.

Коментарі вимкнені.