Тисяча матерів Тернопільщини отримають по десять прожиткових мінімумів

На Тернопільщині мешкає 4,5 тисячі жінок, які виховують більше 5 дітей. Усім їм, відповідно до Указу Президента, присвоєно звання матері-героїні. Такий «титул» за останні 5 років отримали три з половиною тисячі жінок. Ще 842 – з початку 2011 року.

Як повідомила начальник відділу сім’ї та гендерної політики управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації Світлана Шимчук, одноразову допомогу багатодітним матерям Тернопільщини обіцяють виплатити до кінця року.

Світлана Шимчук: «Перші 516 жінок, які нагороджені указами в І півріччі, уже отримають ці кошти найближчим часом. Ті жінки, укази Президента щодо яких були підписані 23 серпня, саме перед Днем незалежності, дещо пізніше отримають цю виплату. Але ми сподіваємося, що це буде в жовтні – на початку листопада».

Розмір виплати матерям-героїням дорівнює десяти прожитковим мінімумам. Раніше для отримання грошей необхідно було мати посвідчення з присвоєним званням. Але тепер, коли документ тимчасово не видають, забрати допомогу можна і без нього.

Світлана Шимчук: «Постановою Кабінету Міністрів від 11 липня спрощено процедуру виплати. Оскільки виникли певні такі неузгодженості з виготовленням бланків посвідчень до присвоєння почесного звання, дозволено виплачувати цю винагороду без посвідчення».

Щоб отримати нараховані державою гроші, багатодітним матерям варто звернутися в управління соціального захисту. При собі потрібно мати копію паспорта, ідентифікаційного коду і заяву на отримання допомоги, – повідомляє ІНТБ.

 

Коментарі вимкнені.