Головний земельник міста не планує «покидати» тернопільську землю

Найближчим часом земельна комісія міської ради може залишитися без голови. Депутат міської ради Андрій Артимович, врешті, написав заяву на складання повноважень. Своє бажання відхреститись від землі та виконати волю Юлії Тимошенко, «бютівець» зареєстрував як  проект рішення. Залишається лише чекати чергової сесії міськради, коли народні обранці проголосують «за» та позбавлять Артимовича «звання» голови.

В кулуарах за голову йдуть торги

Нового головуючого, швидше за все, обиратимуть із числа членів однойменної комісії. Зараз до неї входять сім депутатів з різних фракцій: Балук Любомир, Бліхар Володимир, Гринда Володимир, Навроцький Роман, Прокопів Ліна, Серетний Тарас та Шкула Андрій.

Власне останній депутат і має найбільше шансів стати новим головою. По-перше, Андрій Шкула є одним із найактивніших «земельників» міської ради. По-друге, зараз депутат обіймає посаду заступник голови комісії, що дає йому право без черги заявити про свої права.

Претендувати на крісло голови комісії може і Роман Навроцький, який  нині обіймає посаду секретаря . Але чи потрібно це самому депутату? Адже у випадку складання повноважень «бютівцем» він й так залишиться головним у комісії. Адже саме секретар  (навіть не заступник) має доступ до усіх протоколів засідання.

А ось у депутата Ліни Прокопів шансів замінити  Артимовича не багато. Жінка працює у сфері будівництва, тож її призначення може трактуватися, як конфлікт інтересів.

Що ж до Володимира Гринди, то він претендувати на заміну свого партійця очевидно не буде. Такою є партійна позиція. «Тимошенківці» відмовилися очолювати земельні комісії, аби зняти з себе відповідальність за можливі корупційні схеми. Тож таке призначення було б, як мінімум, не логічним.

Стосовно Володимира Бліхара та Любомира Балука, то їхні кандидатури можна розглядати як імовірні лише у тому випадку, якщо вирішення питання вийде за межі комісії і перейде у політичну площину.

Претендувати на посаду голови земельної комісії депутату міг би й Тарас Серетний. Та його кандидатуру наврядчи розглядатимуть серйозно, враховуючи незначний вплив «ляшківців» у раді.

Грає “вар’ята”?

До слова, Андрій Артимович планує скласти повноваження голови комісії, але водночас хоче залишитися в її складі. Хоча, міг би, приміром, скласти компанію Вікторії Шараськіній, яка залишилась одна в медичній комісії. Тим паче, медицина Артимовичу, як головному лікарю, таки мала б бути ріднішою, ані ж земля.

Через це, журналісти ltdaily.info припускають, що насправді Андрій Артимович не планує «покидати» тернопільську землю. Все це не більше ніж гра на публіку та окозамилювання перед керівництвом партії. Не виключено, що «бютівець» вестиме домовленості між депутатами, аби ті не проголосували за його проект рішення. Таким чином Артимович і слово перед Тимошенко втримає, і уже «рідну» комісію не покине.

Хоча, знову ж таки, між депутатами пан Андрій не користується великою популярністю та авторитетом. Самотужки йому буде складно домовитись з колегами. Тому можна сміло припустити, що земельна комісія таки залишиться без голови. Та чи на довго? Логічно було б дати можливість покерувати Андрію Шкулі, який зараз є заступником Артимовича, тому сміло претендує на статус виконуючого обов’язки. Та чи захоче пан Андрій брати на себе таку відповідальність?

І найголовніше – чи влаштує його кандидатура міського голову Тернополя Сергія Надала, який чудово розуміє, що опозиційність Шкули не входить в його плани «забудови» Тернополя.

Що ж, побачимо.

ltdaily.info

Коментарі вимкнені.