Як добренькі крадуть у Добрих

Останнім часом в Інтернеті розплодилося велика кількість «добреньких». Поясню різницю між добром і добренькими. Добрі люди – творять Добро. Часто – анонімно, і навколишні навіть не завжди знають про це. Іноді вони просять допомогти їм творити Добро. Таким чином вони ще й дають можливість робити Добрі справи тим, хто їм допомагає. Спасибі їм усім за це.
Добренькі – хочуть бути в тренді. Їм теж треба щось зробити, але бажано швидко і без особливих витрат. Це ж так зручно: взяв, перепостив прохання про допомогу у фейсбуці, всього то одну кнопочку натиснув, і начебто совість чиста, самому собі можна розповісти, що хороший, добрий. Ні, не добрий – добренький. Такий собі вид духовної мастурбації.
За останні 4 місяці, добренькі вивалили мені до стрічки 46 постів з мамами, яким потрібна кров, немовлятами, яким потрібна пересадка всього відразу, собачими притулками, які закриваються і собачок треба забрати, інакше всіх присплять, і іншими криками про допомогу. Вгадайте скільки із зазначених телефонів працювало? Два! Там були нещасні люди, які запарилися пояснювати, що це просто чия то підлість. А по решті 44 телефонами нікого не було. Але, знову ж, забивши їх в Яндекс, на протязі хвилини з’ясовується, що при дзвінку з мобільного списується від 20 до 100 гривень. Добренькі мої френди, лінуються творити добро. Вони просто тупо роблять перепост і з почуттям виконаного обов’язку живуть далі. А Добрі люди, при спробі допомогти – чуть чуть потрапляють на гроші. Чи ви не чуть чуть. Знайома жінка похилого віку, довго додзвонювалася. Хотіла порекомендувати станцію переливання крові …. Раз 10 напевно подзвонила, судячи зі списаних 1000 гривень. Майже вся пенсії. А запостив це оголошення хороший хлопець. Йому ніколи перевіряти було. Бізнесом займався. Не до перевірок. Таким чином, добренький вкрав у Доброго.
Резюмую: Панове, не давайте душі лінуватися. Побачили історію про те, що терміново потрібна кров рідкісної групи – забийте телефон в Яндекс. Подивіться, чи не шахраї, і не дворічної воно давності. Або зателефонуйте, (бажано не з мобільного), дізнаєтеся чим допомогти. Візьміть ситуацію під свій контроль. І тільки коли переконаєтеся, що ви дійсно не справляєтеся, просіть про допомогу.

Mikhail Moiseev

-1 thoughts on “Як добренькі крадуть у Добрих

  • 23:50 | 9.05.2013 о 23:50
    Permalink

    Навпаки краще з мобільного, бо звідти не може списати більше чим є на рахунку, а на стаціонарний накалатає по повній програмі

Коментарі вимкнені.