Галицька дефіляда у Тернополі нагадувала Майдан (фото)
Напевне через погоду і не дуже вдале розташування то всьо було малолюдне і якесь трохи печальне, та все ж охочі подивитись і скуштувати були. Серед них і я – ще два тижні тому знайшла інфу про захід, але виникали певні технічні питання. В неділю я зі всією своєю скромністю наглістю “впала на хвіст” Михайлу, тому комфортно з’їздила туди і назад, все, що мене цікавило побачила, ба навіть більше:) Йому ж тепер треба вручити премію за терпіння:):):)
Перше, що впало в очі – ялинка. Патріотична. З жовто-блакитними бантиками.
На вогні нам готували ковбаски (непогано, але я не в захваті – дещо сухі).
Так само на вогні якась цьоця варила вареники з картоплею.
Тут же вона гріла і шкварки до вареників.
Такий собі пікнічок в місті:)
Поруч хлопці готували шашлики. Вдоволі великих кількостях – сумніваюсь, що в таку погоду там буде стільки охочих, хоча, може і помиляюсь..
Щодо кухні – все, що ми бачили було типово місцеве – ковбаси, сало, соління, солодощі, кутя, наливки і т.п.
Алкоголю було багацько… Зрештою, в таку пору він певне добре йшов… Переважали самогон та наливки власного приготування.
Деякі заклади були креативні:)
Вперше бачила соління в вазах-акваріумах. Виглядало круто.
Були пампухи (6-7 грн. за штуку) – сирні та класичні з повидлом, непогані, але пробувала і кращі. Виглядало, що справді домашнього виробництва.
Частували кутею. Михайло казав. що непогана. Я не пробувала – не фанат, ще й алергію на горіхи маю… Решта – за гроші. Ціни більш-менш адекватні, ще б погоди до того всього…
Гірше з натурпродуктом – я думала, що матиму можливість купити нормальної домашньої ковбаси, якогось прикольного козячого сиру чи ще щось в тому дусі, та, на жаль, тут такого не було… Напевне таки через погоду. Ми приїхали ближче до обіду і почалась хуртовина з сильним вітром. Потім як стишилось – почали підтягуватись люди. Апогей, напевне, був ввечері.
Щодо дегустацій – я пробувала вищезгадані пампухи, також брала ковбаску в лаваші (фото немає, бо невотогенічно виглядало), Михайло брав комплект “Ситий кум”, куди входила бульбочка з козячою тушонкою й соління (кілька помідорок) і таку ж як я ковбаску. Його комплект коштував 35 грн.
З того всього мені найбільше сподобався хліб власного виробництва з соняшниковим насінням. Дійсно смачний.
Коментарі вимкнені.