Більше 170 тисяч підприємців стануть штатними працівниками, – прогноз ДПС

Після внесення змін до податкового законодавства 170 тисяч підприємців -«спрощенців» припинять свою діяльність та стануть штатними працівниками підприємств реального сектору економіки.

Такий прогноз зробила Державна податкова служба, проаналізувавши діяльність платників єдиного податку.

Про це в ході прес-конференції повідомив сьогодні, 23 березня, заступник голови ДПС України Олександр Клименко.

За його словами, після аналізу діяльності підприємців з’ясувалося, що 170 тисяч СПД фактично виконують функції штатних робітників – надають послуги з консалтингу та аудиту, ведуть бухгалтерський облік, працюють у закладах роздрібної торгівлі тощо.

„Це фактично ті підприємства, які задіяні у схемах мінімізації з виростанням спрощенців. Це і конвертація коштів, і порушення під час виплат заробітної плати, зловживання у сфері консультування, та мінімізація під час оренди житлових та нежитлових приміщень”, – зазначив заступник Голови ДПС Олександр Клименко.

У податковій розраховують, що заборона формувати витрати юридичних осіб за рахунок виплат «спрощенцям» змусить роботодавців офіційно працевлаштувати тих, хто задля економії податкових зобов’язань працює на договірних засадах.

Разом з тим у ДПС відзначають, що законодавчі нововведення торкнуться незначної частини суб’єктів малого бізнесу. Всього в Україні 1,1 млн. підприємців користуються спрощеною системою оподаткування, але лише 400 тис. з них мали взаємовідносини з юридичними особами.

„З цих 400 тис. підприємців, 230 тисяч, які працювали легально та не використовували схеми мінімізації, можуть обрати для себе альтернативну систему оподаткування, або залишитися на спрощеній. Для цих платників будуть проведені спеціальні семінари, на яких наші фахівці нададуть вичерпні консультації,” – наголосив Олександр Клименко.

З графіком проведення семінарів платники податків можуть ознайомитися на сайті ДПА України (www.sta.gov.ua).

Прес-служба ДПА України

Коментарі вимкнені.