Через Тернопіль курсуватиме на 10 потягів менше

Десять потягів припинять курсувати через Тернопіль уже з 23 березня. Залізничні шляхи готують до швидкісного руху. Обіцяють, що після ремонту дорога до Львова займатиме дві години, а до Києва – шість, – пише газета “20 хвилин”.

Зменшиться кількість потягів через наше місто у київському і московському напрямках.

Із київських потягів залишиться третина, а з московських – жодного. Тобто, без пересадок з Тернополя в Москву буде не доїхати. Тривати ці незручності можуть майже рік.

Збудують новий міст

На залізниці стверджують, що розуміють, наскільки це незручно для пасажирів. Проте такий крок називають необхідним та в майбутньому корисним для самих пасажирів. Окрім того, там коментують, що швидкісний рух потягів до “Євро-2012” – обов’язкова вимога уряду.

Для цього й оновлюватимуть ділянку “Донецьк-Київ-Львів”. На її середині опинився Тернопіль. До речі, саме через Тернопілля пролягає найпроблемніша частина залізничних шляхів.

Керівництво залізниці планує підготувати транспортний коридор швидкісного руху. Це своєрідний європейський шлях через нашу країну і він до Євро – необхідний, – розповідає начальник сектору пасажирського перевезення Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталія Супрун. – Чи не найскладнішим з етапів роботи є демонтаж залізничного мосту в смт В. Бірки та зведення нового. Окрім того, будуть проводити роботи із заміни рейок, зменшення поворотів, які можуть обмежувати швидкість, укріплення шляхів. Це – масштабні зміни, на які передбачено майже мільярд гривень.

Зміни – це, звичайно, добре, вважають тернополяни. Але більше люди переймаються незручностями. Особливо ті, кому часто доводиться подорожувати у вказаних напрямках.

Я бачив сюжет по телебаченню. Одразу й не повірив, що дійсно зроблять такий крок, – каже тернополяни Олег Симич. – Тепер в Київ через Тернопіль їздитиме лише три потяги, а в Москву – жодного. Доведеться добиратися з пересадками, але це довше і дорожче. Я двічі в місяць їжджу в Київ, і зменшення кількості потягів мене зовсім не тішить.

Людей возитимуть у Красне

На залізниці обіцяють до 23 березня розробити для тернополян графік доїзду до станції Красне, через яку йдуть усі потяги, що об’їжджають Тернопіль, окрім потяга №349.

Частково змінять графік руху потягів до Красного та, напевне, збільшать їхню кількість, – пояснює пані Супрун. – Прибуватимуть вони до Красного незадовго перед відправленням звідти потягів на Київ та Москву. Окрім того, збільшать час їхньої зупинки на станції. Також залізничники підкорегують час прибування в Красне інших потягів, аби там не було значного нагромадження транспорту та пасажирів. Це все уже розробляється і найближчим часом ми проінформуємо людей про зміни.

Директор сектору пасажироперевезення запевняє, що залізниця докладе усіх зусиль, аби допомогти людям дістатися куди їм потрібно з мінімальними труднощами.

На жаль, людям доведеться потерпіти, бо обсяги робіт – дуже великі. Взяти хоча б демонтаж старого та зведення нового мосту,- каже пані Супрун. – Однак після завершення робіт пасажири відчують результат цих робіт. Вагони не так трястиме, у них буде тихіше, а рухатимуться потяги набагато швидше. Якщо сьогодні до Львова в середньому їхати дві з половиною години, то після ремонту – менше двох. Дорога до Києва зараз – майже вісім годин, а буде близько шести.

Якщо внаслідок робіт залізничники матимуть намір скасувати ще якісь потяги, вони обіцяють оперативно проінформувати громадян та запропонувати альтернативу. Якщо ж роботи на залізничних шляхах дозволятимуть на певних ділянках поєднувати ремонт та курсування потягів хоча б на декілька днів чи тижнів – їм дозволять їздити.

Коментарі вимкнені.