“Еменесника” засудили на 5 років за фальшиві протоколи

Бережанський районний суд  нещодавно розглянув кримінальну справу по обвинуваченню старшого інспектора відділення з питань наглядово-профілактичної діяльності Бережанського РВ УМНС України в Тернопільській області за трьома статтями: ст.364 (зловживання владою або службовим становищем),  ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) та  ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Як повідомив прокурор Бережанського району Олег Бурик, досудовим слідством встановлено, що  старший інспектор відділення з питань наглядово-профілактичної діяльності Бережанського РВУ МНС України в області, перебуваючи у званні «старший лейтенант служби цивільного захисту», використовуючи службове становище, в період із серпня 2009 року по травень 2010 року склав 5 завідомо неправдивих протоколів та постанов про адміністративні правопорушення, передбачені ст.175 КУаАП. Документи складені щодо жителів району, з метою забезпечення статистичного благополуччя та штучного нарощування показників у роботі. Насправді мешканці району до адміністративної відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки не притягувались, про складення адмінпротоколів щодо них нічого не знали та, відповідно, не підписували зазначених документів.

Крім цього, впродовж лютого-квітня 2010 року старший інспектор умисно, з корисливих мотивів, при проведенні перевірок додержання вимог пожежної безпеки пропонував підприємцям, якими допущено порушення законодавства про пожежну безпеку, сплатити, поряд з адміністративним штрафом, ще й кошти до Тернопільського обласного благодійного фонду «Сприяння пожежній охороні».

Бережанський районний суд засудив старшого інспектора служби цивільного захисту до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати  посади, пов’язані з виконанням розпорядчо-владних функцій та функцій представника держави в правоохоронних органах та органах державної влади та управління строком на 3 роки. Від відбування покарання особу звільнено з іспитовим строком на 1,6 місяців.


 

Коментарі вимкнені.