Тернопіль відчув магію року

В суботу 12 лютого в барі «Коза» відбувся концерт за участю 4 гуртів з Тернополя та Києва. Дарували публіці позитивні флюїди групи «Орандж», «П’ятий вимір», «Red Cardinals» та «Seahorse».
На цілий вечір «Коза» заповнилась ритмами інді року, психоделіки та пост панку.

Першими на сцену вийшли тернопільські хлопці з гурту «Орандж». Пісні гурту уже відомі багатьом тернопільчанам, тому публіка охоче танцювала і навіть підспівувала. Стиль «Орандж» дуже цікавий і неординарний. В піснях гурту можна почути відображення кількох стилів – інді року (стиль бере свою назву від слова «незалежний» – independent. Незалежність розглядається в двох аспектах: ідеологія «зроби сам» і маленькі, низкобюджетні лейбли для випуску музики), психоделічного року (стиль рок-музики, що виник у 1960-х роках. Музика психоделічного року викликана непостійністю й швидкою зміною думок).
Композиції у виконанні «Орандж» заворожують своїм звучанням, цікавими текстами і харизмою учасників гурту.

На зміну «Орандж» на сцену вийшов київський гурт «П’ятий вимір». Кияни вже не вперше у Тернополі, тому радо приїжджають пограти і відпочити у Тернополі. Охарактеризувати «П’ятий вимір» одним словом важко. В піснях хлопців можна почути драйв і енергію так званого «гаражного року» і шалені ритми рок-н-ролу і навіть ніжні балади. Кожен з учасників гурту – унікальна особистість. І саме це, на мою думку, є родзинкою гурту. Тернопільська публіка тепло зустрічала хлопців і якби не обмеження у часі, їх би ще довго не відпускали зі сцени.

Не хотіли прощатись і з і Тернопільським гуртом “Red Cardinals”. Стиль гурту досить специфічний – суміш нойз-року (стиль, що утворився внаслідок змішування панк-року з характерним атональним шумом і нетрадицінйою будовою пісень) та психоделічного року. Сьогодні гурт виступає без вокаліста, але це не завадило хлопцям створити своєрідний фурор у залі. Під час виступу публіка просто шаленіла – час від часу хтось з присутніх стрибав зі сцени у натовп і впіймавши свою хвилину слави на руках фанів опускався на землю.

Не менш цікавим заключним акордом вечора став виступ київського гурту «Seahorse». Хлопці вперше виступали в Тернополі, тому їхні пісні у стилі пост-панк (стиль, що на відміну від звичайного панк-року відрізняється більшою різноманітністю музичного самовираження) для багатьох стали приємним відкриттям. Гурт виконував пісні англійською мовою використовуючи ефекти поступового зменшення інтенсивності звуку та його відображення з допомогою вокального процессора. Тому композиції гурту «Seahorse» звучали якось магічно, доповнюючи атмосферу вечора створену попередніми гуртами.

Публіка, яка прийшла на концерт була задоволена і приємно констатувати той факт, що в Тернополі є молодь яка цікавиться різноманітними течіями та стилями музики.

Андрій Бест

Коментарі вимкнені.