На Тернопільщині карають за зарплату в конвертах

Прокурор Зборівського району порушив кримінальну справу стосовно директора місцевого цегельного заводу за ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю).

Дослідчою перевіркою виявлено, що з червня по вересень 2010 року директор підприємства допустив до роботи 16 різноробочих працівників без укладення з ними трудових договорів та подальшої їх реєстрації у Зборівському районному центрі зайнятості.

Всупереч вимог Закону України «Про оплату праці» заробітна плата цим працівникам за вказаний період виплачувалась «у конвертах».

Прокурор Тернопільського району порушив кримінальну справу стосовно підприємця-власника майстерні по виготовленню камінів у одному з сіл Тернопільського району, який допустив до роботи 5 працівників, з серпня 2010 року по березень 2011 року, без укладення з ними трудових договорів та подальшої їх реєстрації у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості. Заробітна плата цим працівникам теж виплачувалась неофіційно.

Всього, з початку 2011 року працівники органів прокуратури області порушили 26 кримінальних справ за ст. 172 КК України стосовно підприємців-фізичних осіб та службових осіб підприємств, які грубо порушили законодавство про працю, – повідомляє  прес-служба прокуратури області.

Коментарі вимкнені.